Haveglæder, tips og tricks

Vinterløg og hvidløg i aspargesbedet

Nu er det en realitet. Det aspargesbilleinvaderede aspargesbed er nedlagt, rødderne gravet op og jordstykket fræset. Det er hermed omdøbt til løgbedet. Og bortset fra at jeg savner aspargeserne allerede, er jeg egentlig godt tilfreds med den løsning. Nu kommer vinterløg og hvidløg nemlig ikke til at stå i vejen for jordbehandling og forårsforberedelser i selve køkkenhaven. Så må vi etablere et nyt aspargesbed om et par år. Jeg ved lige, hvor det skal være.Nu er der sat stikløg af vinterløg, som har været lidt af et hit her i haven de seneste par år, som det ses her. Det er bare så lækkert at kunne høste sine egne løg allerede i juni. Det er dog ikke den samme sort, som det plejer at være, for den kunne jeg ikke hitte nogen steder. Til gengæld havde netbutikken  Solsikken sorten Allium ‘Troy’, som skulle kunne det samme, nemlig overvintre og efterfølgende ikke gå i blomst men danne store, fine løg. Store flotte stikløg kom med posten. Det bliver spændende at prøve.Samtidig fik jeg sat en række hvidløg fra samme kilde. De er af sorten Allium sativum ‘Vallelado’. Ikke noget bevidst valg – det var den, de havde 🙂 De store flotte hvidløg blev delt i fed, der blev gravet ned i 6-8 centimeters dybde i en lang række. Dermed skulle der være både kepaløg og hvidløg på vej i det nye løgbed. En anden smart ting ved det er i øvrigt, at det er nemt at dække med fiberdug, hvis vejrguderne kommer i tanke om at spille med musklerne.

Previous

Oktoberbuket med væltet kål og dahlia

Next

Krukker med oktoberfarver i hyggekrogen

2 Comments

 1. Karen Engsig-Karup

  Hej Lotte! Inspireret af dig har jeg købt hvidløg for første gang. Tror du, de kan overleve i et sandjords-højbed? Det er vel mere udsat end 8 cm nede i (ler)jorden?
  Kh Karen

  • Lotte Bjarke

   Hej Karen
   Ifølge min erfaring er hvidløg ikke sarte, og jeg har total sandjord. Faktisk kan de næsten blive til ukrudt, hvis man glammer et i jorden. Der er utvivlsomt sortsforskelle, men hvis du har købt stikløg beregnet til danske forhold, tror jeg ikke, du behøver være bekymret. Dæk evt. jorden med en hyggelig dyne af halm, som løgene kan lune sig under. En fiberdug dyne kan også være en god ide, hvis det bliver alt for koldt på de forkerte tidspunkter i foråret. Alternativt kan du jo plante dem et andet sted end lige i højbedet. Held og lykke med projektet i hvert fald – det er så skønt at kunne høste sine egne hvidløg.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén