Haveglæder, tips og tricks

Tyvstart på foråret med blomsterløg og Primula 2.0

I dag er det to uger siden, buketten med tulipaner fik plads på det lille bord ved fordøren, og den er stadig så god som ny at se på. Desværre er ballet forbi, så snart det bliver tøvejr igen. Både tulipanerne og hyacinterne er forvandlet til isblomster, og de kan helt sikkert ikke tåle at tø op igen. Så nu kan jeg ikke finde ud af, om jeg skal håbe på lidt flere frostdage eller på mildere temperaturer.Sagen er jo den, at jeg tog hul på tilplantning af forårskrukker i sidste weekend, og det meget hyggelige projekt har jeg fortsat på her til formiddag. Men nu er det blevet så koldt, at krukkerne i hvert fald ikke skal ud i haven lige med det første. Godt man har sit drivhus med tilhørende varmeblæser og masser af stearinlys, hvor der ikke bliver mindre hyggeligt, når spirende blomsterløg og Primula står i venteposition 🙂Der kan man nemlig sagtens gå og få lidt forårsfornemmelser, selv om det er hundekoldt uden for, og de andre planlagte weekend projekter er sat på stand-by af den frosne jord. Jeg er spændt på, om det lykkes at overvintre de forskellige sarte drivhusplanter. Indtil nu står de heldigvis nok så fint. Især den slyngende Pandorea jasminoides er jeg spændt på. Jeg købte den sidste sommer, og den slyngede sig lynhurtigt til vejrs i de snore med hulsten, der blev hængt op til den, og er godt i gang med at danne en grøn portal i drivhuset. Sådan en kunne jeg godt tænke mig, så jeg krydser fingre.God weekend derude 🙂

Previous

Tyvstart på foråret med blomsterløg og Primula

Next

Varmt bad og friske bær til forkælede fugle

4 Comments

 1. Vackert stilleben du skapat där i samstämda toner 🙂 Måste vara underbart att gå ut dit och kunna få vårföraningar. Härligt!

  Carina

  • Lotte Bjarke

   Hej Carina
   Tak for din hilsen. Det er simpelthen så opmuntrende at gå og hygge lidt i drivhuset mellem forårsblomsterne, når det er koldt og blæsende uden for 🙂 Så er drivhuset simpelthen mit yndlingssted.
   Mange hilsner Lotte

 2. Trine

  Hej Lotte
  Så fint pg hyggeligt. Jeg har lige købt drivhus, og går og overvejer det der med varmeblæser. Var det noget du vil dele dine erfaringer med, altså hvornår den kører, og mærke og hvilke temperaturer du holder?
  Vh Trine

  • Lotte Bjarke

   Hej Trine
   I øjeblikket bruger jeg kun varmeblæseren, når jeg vil gå og hygge mig i drivhuset, for ellers løber el-måleren vist løbsk. Til gengæld er den god at have, når vi kommer lidt længere hen på foråret, og der er kommet planter i drivhuset, der absolut ikke skal have frost. Så går det an at lade den køre en enkelt nat eller to på laveste blus bare til at holde frostfrit.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén