Haveglæder, tips og tricks

Træer og buske med blomster i overflod

En af de ting, der gør forårsmånederne ekstra dejlige, er de mange træer og buske, der pludselig står med grenene dækket af blomster i overflod. Hen på sommeren er langt de fleste træer og buske først og fremmest grønne, men lige nu er der godt nok gang i den.

Rododendron, Rhododendron ‘Schneekrone’

Rododendron hører til de buske, der kan det der med at stå med blomster i overflod. Her i haven er det lige nu den smukke sort Rhododendron ‘Schneekrone’, der er begyndt at springe ud.

Jeg kan egentlig bedst lide den i dette stadie, hvor blomsterne står på spring med fine vintagefarver på den mørkegrønne baggrund af løvet. Lige om lidt har den vitterligt blomster i overflod, som helt dækker busken. Der er selvfølgelig også flot, men i dag er den bare så lækker 🙂

Sargentsæble, Malus sargentii

En anden busk, der kan det der med blomster i overflod, er sargentsæble, Malus sargentii. Den er vildt flot her i maj og spreder ovenikøbet dejlig duft af æbleblomst omkring sig. Det er lige så hele busken summer, for bierne er tydeligvis begejstrede for det enorme blomsteropbud.

Sargentsæble kan også lidt af det med vintagefarver i hvert fald i udspring. Knopperne har den der dejlige, støvet gammelrosa nuance, der leder tanken hen på raslende silkekjoler og fint papir. I hvert fald mine 🙂

Paradisæble, Malus ‘Gorgeus’

Så er der noget mere knald på min investering fra sidste år. Paradisæble eller prydæble, Malus ‘Gorgeus’, blev plantet i det nyrenoverede trappebed, hvor det lille træ heldigvis har fået godt fat. De lysende pink blomsterknopper er lige begyndt at folde sig ud og fylder godt i den spinkle krone. Et herligt lille træ, der sidst på sommeren optræder igen, når kronen fyldes af de fineste lakrøde miniatureæbler.

Previous

Lækker ny hortensia med magiske evner

Next

Nu skal årets planer for skærehaven realiseres

2 Comments

  1. Karen Engsig-Karup

    Tillykke med gårsdagens fødselsdag, Lotte 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén