Haveglæder, tips og tricks

Stauder med smukke smykker

Dicentra spectabilis-34Der er rendyrket gensynsglæde i staudebedene lige nu. Stauderne myldrer frem i jordoverfladen, og havedrømmene om, hvor fedt det bliver lige om lidt, myldrer rundt i hovedet. Også på en dag med ægte aprilvejr. Det betaler sig at gå en haverunde mellem bygerne. Stauderne har fået fine perlesmykker af regndråber, der ikke gør gensynsglæden mindre. Løjtnantshjerte er en af de stauder, der bærer smykkerne smukt.Alchemilla mollis-36Faktisk er der stor forskel på, hvor godt de forskellige stauder lader sig pynte af regndråberne. Det må have noget at gøre med bladets overflade, om de egner sig som regnvejrsplanter eller ikke. Lodden løvefod er en sand mester, når det gælder om at få mest muligt bling bling ud af vandperlerne.Aquilegia vulgaris-34Jeg glæder mig meget, til akelejerne begynder at blomstre, men indtil de gør det, kan jeg sagtens glæde mig over deres forårsløv, der lige nu står som lysegrønne tuer mange steder i haven. Jeg synes, akelejernes blade er ualmindeligt kønne, og akelejer er også fine regnvejrsplanter.

Image-1Alt i alt er der ikke meget som de forårsgrønne stauder, der myldrer frem i det, der for kort tid siden mest lignede en nedbrændt landsby, efter at de visne toppe var blevet klippet ned. Nu begynder det hele igen, og det bliver bedre end nogensinde  🙂 Det er derfor, jeg er så vild med stauder.

Previous

Narcisser i køkkenhaven

Next

Frøplanter skal ha’ modstand

3 Comments

  1. Anonym

    Smukt – smukt! Jeg er vild med løv. 🙂 Nina

  2. Smukt – smukt! Jeg er vild med løv. 🙂 Nina

  3. Finn Colmorn

    Jeg blev inspireret af staudeartiklen, og kiggede ud i haven, men øjnene faldt på havørnen, der cirklede over min mark, lammene er fra december, så de skal nok klare sig, og de store kom alle ind, da jeg fodrede i morges, må nok hellere gå ned og kigge på naboens får, på nabomarken, men havørnen er nu flot, og vi har aldrig, i de mange år, den har haft rede her, haft problemer med den. Mejserne på talgen, tager sig heller ikke af “storebror”, der svæver over. Blåmejserne og musvitterne gør sig godt blandt de sartgrønne blade, hvide blomster, røde og brune grene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén