Haveglæder, tips og tricks

Status på de rosa krukkerier

Sommerkrukker-35

Man skal godt nok være vaks med vandkanden som krukkeindehaver i det her vejr. Krukkeplanternes fordampning og dermed vandforbrug kører i højeste gear i sol og blæst, så den smule vand jorden i krukken kan indeholde, bliver hurtigt brugt op. Men det går nu godt i krukkegruppen med rosa og dybt røde blomster, der blev etableret først i juni på fortrappen. Blomsterne ser stort på, at de er plantet i hver deres krukke, og væver sig ud og ind mellem hinanden til en ret lækker helhed. De nytilkomne krukkeplanter klarer sig uden undtagelse flot. Forrest er det fx den søde marokkanske margerit, Rhodanthemum ‘Marrakech’, der blomstrer lystigt.

Francoa sonchifolia Pink Giant-5

Der er kommet et par nye krukker til, siden begyndelsen. Den her Francoa sonchifolia ‘Pink Giant’ måtte jeg bare ha’ med hjem efter det seneste besøg i den hollandske staudeplanteskole De Hessenhof. De blomster er da virkelig i en klasse for sig. Francoa er i princippet en staude, men planteskoleejeren gjorde mig venligt opmærksom på, at den ikke er fuldt hårdfør. Så nu er den plantet i en krukke og kan dermed komme i ly for frosten til vinter, så den forhåbentlig kommer igen til næste år.

Arctotis Opera-4

En anden plante, der er kommet med i gruppen på forsøgsbasis, er sommerblomsten bjørneøre, Arctotis x hybrida, som jeg fandt i det lokale havecenter, Family Garden, der er god til at have sjove ting i sortimentet. Den er ret fin med de støvet rosa blomster over det grågrønne løv, og den sætter masser af blomster. Det er en dynamisk plante, der lukker blomsterne, når de ikke er i direkte sol. Det kan man kalde en charme eller en ulempe efter temperament. Jeg synes, det er ganske hyggeligt, at planten har personlighed.

 

 

Previous

En overvintret Dahlia

Next

Forfra med det hvide bed 2.0

4 Comments

 1. Anonym

  Hej Lotte.
  Jeg har for nylig fundet din blog. Den er hyggelig 🙂 Jeg har sat dig på min bloglovin’-liste, og jeg kikker snart inden for igen!
  Hilsner fra Nana

 2. Birgitte Aagaard

  Hej.
  Meget flot krukkesammensætning og sikke spændende planter du har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén