Haveglæder, tips og tricks

Det spiselige staudebed tager form

Spiseligt staudebed 16-1Det spiselige staudebed er et projekt, der blev sat i søen sidste år i sommerferien. Et bed fyldt med “krydderstauder”, der er både dekorative og spiselige, sat sammen som om, det var et staudebed. Lige nu er det faktisk havens flotteste staudebed, for planterne er vokset pænt sammen, og de første blomstrer allerede.Helichrysum italiacum-1Der er kun en enkelt plante, der ikke er kommet igen som forventet. Det opståede hul efter den er fluks blevet fyldt med en karryplante, Helichrysum italiacum, der har lige den sølvgrå farve i løvet, der skal til for at bryde den grønne helhed. Jeg har ikke prøvet, men jeg har ladet mig fortælle, at man kan smide et par kviste med i gryden, når man koger ris og dermed få ris med en fin og let karrysmag. Det glæder jeg mig til at prøve.Salvia officinalis Purpurascens-7Krydderstauderne i bedet har enten smukke blomster eller dekorativt løv. Det er forbavsende, hvor meget farve blade alene kan sætte på et bed. Her er det den lillabladede lægesalvie, Salvia officinalis ‘Purpurascens’, som jeg er ret vild med.Salvia officinalis Icetarina-7Og her dens limebladede fætter, Salvia officinalis ‘Icetarina’.Barbarea verna-1Egentlig er farveholdningen i bedet tænkt som lilla, pink, lime og hvid, men lige nu blomstrer langskulpet vinterkarse, Barbera verna, fint, forårsagtigt og lysegult, og det får den selvfølgelig også lov til. Find en planteliste under menuen Planterne og undermenuen Det spiselige staudebed.

Previous

Årets eksperimenter i drivhuset sat i gang

Next

Ny trappe trin for trin

4 Comments

 1. mia gerdrup

  Jeg er også den lykkelige ejer af den lillabladede Salvie – hos mig kaldet rød salvie. Den er utrolig smuk. Og så er den rigtig god til “fyld” i buketter 🙂

  • Lotte Bjarke

   Hej Mia
   Go’ ide med buketterne – det har jeg ikke tænkt på. Tak for tippet.
   Mvh Lotte

 2. Jeannie Vogt

  Jeg er også glad for krydderplanter med usædvanligt løv, jeg har en Citronmelisse med brogede blade som jeg udelukkende har til pynt, når man har Citronverbena, er Citronmelisse ikke særlig interessant 🙂 og alle de smukke Timian i grøn/gule og hvid/grønne nuancer og med forskelligt farvede blomster er perfekte foran i bedet.

  • Lotte Bjarke

   Hej Jeannie
   🙂 nu har jeg også plantet citronverbena – så vil det vise sig, hvad der vækker mest jubel her i haven 🙂
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén