Haveglæder, tips og tricks

Sensommer væltebuket mod blomsterspild

Smilet kan godt blive en smule anstrengt, når endnu en heftig byge slår endnu flere af sensommerens blomster til jorden. Dahlia med store, tunge blomsterhoveder er nogen af dem, det går hårdt ud over, men de har en forbløffende evne til at genrejse sig. De store planter ligger mange steder hen ad jorden, men der går ikke lang tid, før skud med nye knopper drejer stænglen 90 grader og fortsætter optimistisk opad.

I bagklogskabens klare lys kan jeg godt se, at jeg burde have sørget for en form for støttepædagog til Dahlia ‘Lesotho’, som, jeg jo godt ved, bliver alt for høj til at holde sig oprejst i uvejr. Det må blive næste år. Knoldene er overvintret i flere omgange, så de helt fantastiske og i virkeligheden alt for store sort-røde blomster er et dejligt gensyn.En rundering i haven med løftet saks resulterede i en hel bakke fuld af væltede blomster plus lidt forskelligt, der har holdt skansen, men som ville passe fint i en væltebuket, så de væltede blomster kommer til ære og værdighed og ikke bare går til spilde. Det hjælper lidt på irritationen.

En af de stauder, der aldrig vælter, er kærtepileurt, Polygonum amplexicaule. De fine røde blomsteraks var også med som staffage i en væltebuket i begyndelsen af august, som det ses her. Det siger lidt om, hvor dejligt længe den blomstrer. Det er virkelig en staude, der giver valuta for pengene.

Således dagens havebuket, der nok ikke var blevet til, hvis ikke dahlia, hortensia og kinesisk skt. hansurt havde tabt hovedet. Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget… God søndag derude.

Previous

Sensommerbed i pink nuancer i topform

Next

Ballet er forbi for tomaterne i drivhuset

6 Comments

 1. Mærkeligt vejr. her skinnede solen ( for en gangs skyld ) hele dagen. Men noget smukt fik du da ud af de væltede blomster. Det er om at se det gode i det.

  • Lotte Bjarke

   Præcis – ellers går man jo og bliver gnaven, og det er der ikke noget ved.
   Mvh Lotte

 2. Åh, hvor trist at se de væltede blomster – men åh, hvor er det en fin buket. Kærtepileurten er godt nok super 🙂

  • Lotte Bjarke

   Hej Lisbeth
   Tak skal du ha’ – kærtepileurt er en helt fantastisk plante – og den er også god på sandjord, som det fremgår.
   Mvh Lotte

 3. Smuk smuk buket.
  Ja det er så trist når regnen vælter alle de smukke blomster. Men godt du lavede den flotte buket i stedet.

  Rigtig god dag
  Knus Lone

  • Lotte Bjarke

   Tusind tak Lone
   Det hjælper på humøret, når man alligevel kan få glæde af blomsterne – og i denne situation er der jo i hvert fald ingen grund til at “spare”, så buketterne kan blive lidt vildere, end de plejer at blive 🙂
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén