Haveglæder, tips og tricks

Redningsaktion for dahliaknolde i sidste øjeblik

Det er godt gjort! Man vender ryggen haven for et par dage, og når man vender hjem, er det blevet vintertid – bogstaveligt talt. Her til morgen havde de ellers så frodige blomster i Dahlia ‘Lesotho’ fået den fineste frosting. Meget smukt i det stille morgengry men også et sikkert tegn på, at ballet er forbi for i år, og det gælder om at få sine dahliaknolde op, før de også får frost og går til. Det ville jo være en skam, for de har efterhånden en del år på bagen. Dermed var dagens haveopgave på skinner.Det vil sige ikke helt på skinner, for vejrguderne blandede sig igen. Det begyndte at vælte ned med tøsne, inden jeg havde sunket morgenteen, og pynten blev hurtigt taget af de fine blomster med frosting. Først så de meget dekorative ud med et drys sne…… men det gik lynhurtigt ned ad bakke. Nu er løvbladene forvandlet til kogt spinat, og blomsterbladene smitter af på sneen, som en rød sok i en kogevask.Babu babu gik det ud i snevejret med gravegreben, og op kom knoldene, der har antaget betydelige dimensioner hen over sommeren. Jeg fik hurtigt klippet toppene af og lagt hele molevitten til tørre i bryggerset for en kort bemærkning, så jeg kan få jorden rystet af inden vinteropbevaringen.

Den fine hvide Dahlia ‘My Love’ står lidt mere beskyttet længere inde i haven og har dermed lidt knapt så meget i det pludselige vintervejr, men den blev selvfølgelig gravet op sammen med de øvrige Dahlia knolde. Klumperne af knolde er blevet så store, at de skal deles, men det må vente til foråret, for jeg vil nødig såre knoldene nu og dermed danne indfaldsveje for svampesygdomme. Jeg må på jagt efter nogle store spande eller kasser, jeg kan overvintre mine dahliaknolde i.

Previous

Kom til havefest på Bogforum 2018 i BellaCenter

Next

Friske blomster på tærsklen til november

6 Comments

 1. Det samme her østpå! 🙂 Nina

 2. Anonym

  Hvor skriver du altså herligt,det er virkelig skøn læsning…tak.

 3. Ja det gik pludseligt hurtigt med vejr skiftet. Jeg havde heldigvis fået mine knolde op. Håber du finder nogle egnede kasser til dine.
  Rigtig god dag

  Knus, Lone

  PS de lover op til 18 grader senere på ugen…. meeeen lad os nu se 😉

  • Lotte Bjarke

   Hej Lone
   Det er lige til at blive forvirret af 🙂 Men dejlig, hvis vi får lidt flere efterårsdage. Jeg er jo ikke helt færdig med at få blomsterløgene i jorden, så lidt ekstra tid og temperaturer at løbe på ville være herligt.
   Fortsat god aften.
   KH Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén