Haveglæder, tips og tricks

Punktlige påskeblomster

Narcissus Tete a Tete-24

Det er langt fra hvert år, det lykkes påskeliljerne at springe ud til påske, men i år er timingen nærmest perfekt. De små modeller, iberisk narcis, Narcissus cyclamineus ‘Tete à tete’ står i fuld flor mange steder rundt om i haven, hvor de er havnet i takt med, at de tidligere år er afblomstret i krukkerne. De “rigtige” påskeliljer, Narcissus pseudonarcissus, står på spring og viser farve.

Primula vulgaris-24

Det er måske lidt af en tilsnigelse at kalde storblomstret kodriver, Primula vulgaris, for en påskeblomst, men når de nu står så fint i lysegult påskeflor under det gamle piletræ lige til påske, så skal de også ha’ lidt spalteplads.

Helleborus orientalis-88

Påskeklokkerne, Helleborus orientalis, har været i gang længe, men sandelig om ikke også de topper lige her til påske. Påskeklokkebedet bliver bedre og bedre år for år 🙂 Helleborus orientalis-86

Denne variation af påskeklokke med en helt fantastisk farve vokser ikke (endnu) her i haven men er en ud-af-haven-oplevelse fra mine forældres have. Glædelig påske til alle derude 🙂

 

Previous

Rosernes forårskur

Next

Dræbersnegle frit salatbed

1 Comment

  1. Jette Dresbøll

    Glædelig påske herfra øen også – ren nostalgi at se juleroser/påskeklokker fra en have på Bjertrupvej gemt i erindringen.

    K.h.
    Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén