Jeg har lige fået fingre i nogle spændende og samtidig smukke krydderurter. Og da dagens vejr jo indvarsler, at den nye grillsæson er lige om hjørnet, hvad kunne så være mere oplagt end at plante krydderurterne sammen i en mobil krydderurtekrukke, der kan flyttes rundt, alt efter hvor i haven der skal grilles. Her er det japansk bladmynte, Perilla frustescens, men røde blade, rød skovsyre, Oxalis acetocella ‘Rosea’, der har både spiselige blade og spiselige blomster, vietnamesisk koriander, Polygonatum odoratum, og rødbladet syre, Rumex sanguineus. Det er Gartneriet Viumlund, der leverer til butikker over hele landet, der står bag det store krydderurtesortiment.

Den teglfarvede hornviol, Viola cornuta, fra Lindvig Greenhouse, har i mine øjne en fuldstændig uimodståelig nuance, så den blev plantet mellem krydderurterne for at give lidt ekstra farve. Hornviolens blomster er jo også spiselige, når de kommer fra en kilde, hvor man er sikker på, at de ikke bliver sprøjtet med noget ubehageligt, så de passer fint i sådan en mobil krydderurtekrukke.

Dermed fik jeg lige trukket en af mine kæpheste af stalden i det dejlige vejr. Krydderurter kan da sagtens bruges som prydplanter 🙂 Nu står den nytilplantede krukke foreløbig på bordet ved bålpladsen i køkkenhaven, hvor der ellers ikke er meget grønt at komme efter endnu ud over piblende purløg. Der er nogen, der foreløbig ikke er kommet i gang med forårsoprydningen i det hjørne af haven, men det skal nok komme.