Haveglæder, tips og tricks

Mere plads til planter

Drivhusbyggeriet er ramt af vejrlig. Det er hårdt for tålmodigheden, men til gengæld frigiver det kræfter til diverse affødte projekter 🙂 Et af de bedre er den projekterede fusion af det hvide og det gule bed. Fusionen skal først og fremmest skabe en smuk adgangsvej til drivhuset, men samtidig giver den en populær sidegevinst i form af mere plads til planter og nytænkning af farvesammensætning.Igen måtte vandslangen på arbejde for at markere forløbet, og så blev der ellers skrællet græstørv af. Tørvene bliver genbrugt til at etablere græs rundt om drivhuset, så der går ikke noget til spilde.

Dermed har jeg fået nogle jomfruelige kvadratmetre jord, der bare venter på smukke planter. Planerne rumsterer vildt i mit hoved … det er godt, der allerede er spirer på vej i vindueskarmen.Sikkert er det i hvert tilfælde, at der skal plantes nogle stedsegrønne buske i bedet, så det ikke tager sig alt for trist ud i vinterhalvåret. Det gælder det om at huske sig selv på netop nu, hvor man virkelig kan se, hvad de stedsegrønne betyder for haven. Heldigvis har jeg flere krukker med oplagte genbrugsplanter, der passer perfekte i den farveholdning, der er på tegnebrættet efter fusionen af det gule og det hvide bed. Den skønne Skimmia japonica ‘Finchy’ er selvskrevet til formålet.

Previous

Lækre løgkrukker i en håndevending

Next

Spirer med fart på

6 Comments

 1. Bare det var mig, der fik så megen plads! 🙂 Nina

 2. http://mitgronneunivers.blogspot.dk/

  Det er skønt med ekstra plads til planter 🙂
  Stedsegrønne kan ikke undværes i vinterhaven

 3. Lækkert med et nyt og jomfrueligt bed, det er startet godt. Jeg kan anbefale rhododendron af dem med filtede blade, de er smukke året rundt. Du kan evt. kigge på min rhododendronfane på min blog.
  Hilsen Lisbeth

  • Lotte Bjarke

   Hej Lisbeth
   Tak for din hilsen – ikke nogen dårlig ide med Rhododendron i den bagerste del af bedet … der er jo allerede et par stykker på den anden side af den nye havegang – det kan blive ret fint med en Rhododendron “tunnel”.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén