Haveglæder, tips og tricks

Måneskinskrukker til terrassen

Måneskinskrukker 3-15

Endelig ser der ud til at være sol og varme i vente og dermed forhåbentlig lange, hyggelige aftner under åben himmel. En passende anledning til at få shinet krukkerierne på terrassen lidt op 🙂 For at få mest muligt trylleri i sommernatten er krukkerne nu plantet til med planter med hvide blomster, sølvfarvet løv eller limegrønne nuancer. De lyse farver, der reflekterer månelys, og dermed næsten ser ud som om de lyser, når mørket falder på.

Antirrhinum majus-7

Jeg har været fascineret af løvemund, Antirrhinum majus, siden jeg var lille og lærte, at man kunne trykke forsigtigt på siderne af blomsten og dermed få den til at ligne … en løvemund. Jeg har ikke haft det store held med at så løvemund, men nu kan man købe dem til krukkerne i fin og blomstrende stand, så det skal da prøves.

Antirrhinum majus-8

Der gik ikke mange øjeblikke, før humlebierne havde fundet blomsterne. Sjovt at se, hvordan de også kender blomstermekanikken og helt kan forsvinde ind i blomsten efter lækkerier.

Rhodanthemum hybrida Casablanca-1

Ny i årets krukker er marokkansk margerit, Rhodanthemum hybrida ‘Casablanca’. En “ny” sommerblomst, der også er på prøve i gartnerierne i år. Jeg er ret vild med den måde de lange blomsterstængler løfter blomsterne over det sølvgrå løv på, så jeg håber, vi kommer til at se mere til den.

Previous

Mørk magi i planteverdenen

Next

3 x salvie i blomst

1 Comment

  1. Den marrokanske margerit er superflot, jeg ved ikke om jeg har set den før. Løvemund har jeg også beundrert siden jeg var barn.
    Din måneskinskrukkesamling er virkelig yndig:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén