tulipa-238Det er ved at være sidste udkald for løglægning for i år, hvis blomsterløgene skal nå at få nok af den kulde, der lokker blomsterne frem til foråret. Selvom jeg jo fortrinsvist holder mig til narcisser i år for ikke at fodre alt for meget på mus og mosegrise, går den selvfølgelig ikke helt uden tulipaner. I den ene ende af det nye trappebed er der nu lagt de helt fantastiske, næsten sorte Tulipa ‘Queen of Night’. Jeg har haft dem før, men de er desværre forsvundet med årene.tulipaturkestanica-20Det er utroligt, som omgangen med små, tørre løg, kan trylle forårsfornemmelserne frem. Da jeg lagde de små løg af Tulipa turkestanica i den anden ende af bedet, var det med tydelige billeder af de ualmindeligt søde, små, botaniske tulipaner flimrende for mit indre øje. Dem kan jeg ikke få for mange af.helleborus-niger-57Lidt ekstra næring fik forårsfornemmelserne, da jeg rodede rundt i bedet for at finde gode steder til løgene og pludselig opdagede, at de juleroser, Helleborus niger, der i foråret blev overført til det nye bed fra vinterens krukker, ser ud som om de har tænkt sig at leve op til deres navn og stå i blomst ved juletid. Ja, der kommer jo nok an på vejrudviklingen, men de står i hvert fald på spring.