Haveglæder, tips og tricks

Kløver i staudebedet

Trifolium rubens-16

Nu er en af de helt lækre stauder sprunget ud. Trifolium rubens er det latinske navn, mens der vist ikke er et officielt dansk navn for den smukke staude kløver. De fine, fjeragtige blomster ser så bløde ud, at man uvilkårligt får lyst til at røre ved dem.

Pink bed-16

Kløveren, der står i forgrunden af det pink bed, har mange stærke sider. Desværre er evnen til at holde sig oprejst ikke en af dem. Den burde nok være plantet længere inde i bedet mellem stærkere kolleger.

Staudespiral-1

Heldigvis opdagede jeg i tide, at det var ved at gå galt igen (ja, jeg burde ha’ sikret den i foråret, men…) og fik fundet en af de staude spiraler, jeg købte på en udstilling i England for år tilbage, frem. De er helt geniale til at støtte stauder med tendens til at falde fra hinanden. Ikke mindst fordi de som her kan eftermonteres. Stauden skrues simpelthen ind i spiralen, og så står den op igen. De burde bare kunne fås i en lidt højere model til højere stauder. Jeg har længe ønsket mig nogle flere, for der er altid flere stauder, der trænger til oprejsning på en fiks måde, og sandelig om ikke det ved hjælp af min ven Google lykkedes at finde frem til en dansk netbutik, der har dem i sortimentet. Flere er bestilt hos zinkbakken.dk 🙂

Trifolium pannonicum-17

En anden staude kløver, Trifolium pannonicum, med kønne, cremefarvede blomsterbolde, blomstrer også nu. Den fik jeg væltesikret med et pilestativ i foråret, så her er der ingen problemer. Måske lige bortset fra, at pilestativet selvfølgelig har slået rod. Men så vælter det da ikke, og kan vel luges til efteråret.

Previous

Fra vilde ranker til nye planter

Next

En overvintret Dahlia

3 Comments

  1. Hej
    Jeg har den sidste, som jeg har købt under navnet bjergkløver. Den vælter ikke hos mig.
    Vh Lisbeth

  2. Anonym

    Hej. Netop problemet med at pil slår rod når vi bruger det som støtter, har jeg fundet løsningen på. Tidlig forår eller om vinteren klipper jeg pil i forskellige længder og tykkelser , bøjer dem og sætter dem i spænd i en krukke. Jeg lader dem stå i nogle måneder og så har jeg tørrede bøjede staude”holdere” som ikke slår rod. Mvh Grethe Frandsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén