Haveglæder, tips og tricks

Islygter hygger i den forfrosne have

islygter-17-5Nu, da vi endelig har fået rigtigt vintervejr, er der opstået en ekstra mulighed for at hygge lidt om haven. Islygter lyser så fint og stemningsfuldt op for eksempel i en gruppe vinterkrukker, så produktionen blev sat i gang i går. Nu har nattefrosten heldigvis gjort sit arbejde og frosset vandet i ballonerne, så der er skabt en fin isskal med vand inden i.image-1-8Opskriften på en ballon islygter er enkel. Man skal bare bruge balloner, vand og frostvejr. Ballonen sættes på vandhanen og fyldes med vand. Den placeres i en skål, og der pustes lidt luft i, så der er et fladt vandspejl for oven. Og så ud i kulden med den. Næste morgen prikkes hul i ballonen, så den kan fjernes. Forsigtigt hakkes hul i iskuglen i den ende, der har vendt nedad. Så kan vandet hældes ud, og vupti har man den fineste islygte.islygter-17-19Islygterne står nu og lyser den grå janauardag op ved fordøren. Det ser rart og lunt ud, synes jeg, selv om det jo ret beset er temmelig vandkoldt i dag.islygter-17x-5Islygter har i sagens natur begrænset holdbarhed, så det gælder om at nyde dem i nuet… Jeg vil gerne afbestille alt for meget tøvejr i dag, så nuet varer lidt længere.islygter-17-46De stjerneformede islygter er lavet i autoriserede islygteforme. De har en meget tykkere isvæg end ballon islygter, der er lavet på en enkelt nat, og holder derfor også længere.

Previous

Haven fryser med anstand

Next

Primula boost til humøret

3 Comments

 1. Finn Colmorn

  Ja, nu tøer det, isen ligger stadig på søen, og jeg skal nok fortsætte med at give fårene vand, der er “desværre” ikke sne til at stille deres tørst ved, og da lammene nu kan komme hver dag, skal mælkeproduktionen være i top.

  • Lotte Bjarke

   Ja, det blev så en kort fornøjelse med islygterne i denne omgang. Lyder hyggeligt med nye lam – men er det ikke meget tidligt??? Det bliver da i hvert fald ikke til påskelam så 🙂
   Mvh Lotte

 2. Finn Colmorn

  Mine får starter gerne omkring jul med de første lam, det er en stor fordel, ikke fårdel, da lammene så har passeret 50 kg til efteråret på det gode græs, og er slagtemodne. Lammene klarer fint sne og frost, jeg har et hus de kan gå ind i, men de foretrækker udelivet på marken, svarer til de får jeg kender fra Færøerne og Grønland. Jeg tager heller ikke skade af turene ud på marken i nattens mulm og mørke ;o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén