Haveglæder, tips og tricks

Intet er så blødt som mos

Mos-6Her i haven er plænen tit og ofte til grin og må lægge græstæppe til mange jokes. Det hænger sammen med, at der mange steder er betydeligt mere mos end græs i plænen. Det er ikke noget, jeg bruger mange tanker på i det daglige, for der er så mange planter, der er mere interessante end plænegræs, synes jeg.Mos-7Men på den her årstid er jeg faktisk rigtig glad for mosset. Det holder “græsgangene”, der forbinder havens rum, grønne, frodige og lækkert bløde. Og det skal ikke klippes 🙂 Når det en sjælden gang kniber med tolerancen, eller vittighederne bliver for trættende, minder jeg mig selv om, at moshaven jo ligefrem er en kunstart i Japan.Mos-4Her er det naturen selv, der står for moskunsten. Mosset beklæder stubbe, stammer og trærødder, der bugter sig op over jorden, gør dem fint grønne og giver dem bløde former. Mos-18Mosset kan ligefrem klatre i træer. Her er det en egestamme, der får farve og struktur af mos i samarbejde med vedbend, Hedera helix. Det giver en hyggelig, eventyrstemning i den vilde del af haven, så her i haven bliver der ikke ført krig mod mosset.

Previous

Troldnødens nytårsblomster

Next

En buket forår fra haven

3 Comments

 1. Ina

  Jeg har også mere mos end græs i plænerne, og det generer mig ikke en døjt. Det er blødt at gå på og fint grønt om vinteren. Min have har ikke det store slid, som hvis den skulle bruges til fodboldspil og lignende, så der er ingen fornuftig grund til at gøre noget ved mosset. Jeg bruger faktisk af det om vinteren til dekorationer.

  Ina
  http://annasplads.dk/

  • Hej Ina
   Vi er helt på linje 🙂 Og jeg bruger også flittigt løs af mosset til dekorationer og til at dække bar jord i krukkerne.
   Mvh Lotte

 2. Jeannie Vogt

  Jeg har slet ikke nogen græsplæne i min have, jeg synes græs er kedeligt, ihverfald hvis det bruges som plæne, havde jeg en ville jeg også hilse mosset velkomment, mosplanter er meget mere spændende. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén