Haveglæder, tips og tricks

Hindbærbusk til terrassen 2.0

Rubus Ruby Beauty-6I begyndelsen af februar var jeg så heldig at få en ny hindbærsort, Rubus ‘Ruby Beauty’ på prøve her i haven. Den udmærker sig ved sin beherskede vækst, der betyder, at den egner sig til dyrkning i krukker. Dermed blev hindbærbusken selvfølgelig en del af min krukkekøkkenhave på terrassen, da den blev etableret for en måneds tid siden.Rubus Ruby Beauty-5Jeg har været spændt på, hvad sådan en smule busk kunne præstere af bær. Nu kan jeg konstatere, at det kan den. Den er så fyldt med store, flotte hindbær, at grenene bøjer sig af det. Og de smager virkelig godt. Det er en fryd at gå og nippe af dem. En ren succes historie her midt i det lunefulde vejr. Den bærer på sidste års skud nu, men nye er på vej. Med lidt held og godt vejr skulle de kunne give efterårshindbær oven i købet.Krukkekøkkenhave 16-17Krukkekøkkenhaven er i det hele taget foreløbig lidt af en succeshistorie. Der er godt nok et skud på den valske bønne, der er angrebet af lus i bunkevis, men dels kan det klippes af, dels regner jeg med at høste resten af bælgene til aftensmaden.Oxalis vulcanicola-2Det betyder, at der skal rokeres lidt rundt i krukkekøkkenhaven. Jeg fik lige øje på den røde surkløver, Oxalis vulcanicola, der har stået og puttet sig midt i krukkegruppen. Det har den tydeligvis haft det fint med, for den var ved at overtage magten i de omkringstående potter. Tænk at den for bare en måned siden kom fra en lille urtepotte og blev plantet over i en alt for stor krukke. Nu bliver den klippet tilbage, så der kommer lidt facon på den igen.

Previous

Gulerodsblomst med storhedsvanvid

Next

Krukkefavoritter netop nu

3 Comments

 1. Anne Mette

  Er også glad for hindbær ‘Ruby Beauty’ – smagen, krukkeegnetheden og ydeevnen.

 2. Anonym

  Hej Lotte
  Har du nogen fornemmelse af, hvordan/hvornår denne hindbær beskæres?
  Min var egentlig dømt uddød af tørke, men kom sig mirakuløst efter et længere ophold i skygge og ubemærkethed i køkkenhaven, og er nu lutter fine, grønne blade.
  Men skal man mon snitte i den på noget tidspunkt?
  Mvh Malene

  • Lotte Bjarke

   Hej Malene
   Det lyder som om, den har klaret beskæringen selv i år. Normalt ville jeg klippe de skud ned, der havde båret, så nye skud, der kan bære til næste år, kunne få plads. Men hvis de gamle skud er visnet væk, vil jeg gætte på, at det er bedst at holde saksen fra de nye.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén