Haveglæder, tips og tricks

En ganske særlig rose

Der er plantenyheder, og så er der plantenyheder, der er i særklasse. Til den kategori må man vist henføre “the 1 rose”, der er roser i en kategori helt for sig selv. Det er Gartneriet RosaDanica, der har opfundet “the 1 rose”, der er så ny som produkt betragtet, at det foreløbig kun er en meget begrænset mængde, der rammer udvalgte butikker. “the 1 rose” er en enkelt, stor, smuk rose på en stilk, der oven i købet har sin rod intakt i en fin lille potte med vandreservoir. Gartneren bag rosen er ikke bleg for at indrømme, at konceptet blev født ved lidt af en tilfældighed. De storblomstrede sorter var egentlig beregnet til store potter, men de forgrenede sig ikke nok til at blive til pæne planter. I stedet for bare at smide planterne ud, blev de lige sat lidt til side, for der kunne jo altid klippes en buket til fruen derhjemme. Den fik hun nu aldrig, for pludselig slog ideen ned som et lyn. Nu har der været arbejdet på den i tre år, og de første sorter er klar til testmarkedsføring. Tilbagemeldinger er meget velkomne, skulle jeg hilse og sige…Der er flere farver at vælge imellem i konceptet. Personligt er jeg ret pjattet med den her vintageagtige lyserøde model. Jeg tænker borddækning, badeværelse, studenter- og værtindegave, når jeg ser på roserne. Hvad tænker I? Så dejligt ser der ud i gartneriet, hvor “the 1 rose” bliver til. Som det fremgår, er der mange farver at vælge imellem og rigtig meget håndarbejde i udvælgelsen af de helt rigtige eksemplarer i det helt rigtige knopstadie. Det bliver spændende at følge, hvordan den nye rose bliver modtaget derude 🙂

Previous

Upopulære biller på visit

Next

Det kører for køkkenhaven

11 Comments

 1. Det var da en sjov ide. Skal den tænkes istedet for at give en enkelt rose til vasen? Og hvad sker der når rosen visner, smider man så hele molevitten ud, eller kan den klare en vinter i haven?

  • Lotte Bjarke

   Hej Fru Friis
   Et alternativ til en enkelt rose til vasen er en af ideerne med den nye rose. Men der er jo mange muligheder. Jeg tvivler på, at det kan svare sig at plante den ud – men det er da forsøget værd 🙂
   Mvh Lotte

  • Anonym

   rosen kan klippes ned og så skyder den på ny 🙂

 2. Chris Petersen

  Smuk idé
  Hvor kan de købes ?

  • Lotte Bjarke

   Hej Chris
   Foreløbig er der en meget begrænset produktion, der testmarkedsføres i udvalgte butikker. Jeg prøver, om jeg kan få fat i gartneren for at høre, om han kan sige hvor 🙂
   Mvh Lotte

 3. Helle Tyberg

  Fik en i fødselsdagsgave – den er smuk – men desværre også vissen nu 😔 Hvis jeg klipper den ned, hvor langt ned skal jeg så klippe ( har ikke meget forstand på roser 🙈)?

  • Lotte Bjarke

   Hej Helle
   Jeg gætter på at du skal klippe den temmelig langt ned, hvis du skal gøre dig håb om at få en pæn, busket plante ud af den. Klip lige over et bladpar, så vil den skyde fra bladhjørnerne.
   Mvh Lotte

 4. charlotte

  Gav en ” The one Rose” til en konfirmand, leveret i en flot hank-pose fra Rosa Danica.
  Genialt. Da konfirmanden pakkede den ud kunne den stå fremme med det samme, kunne bruges uger frem og visnede ikke dagen efter.

 5. Anonym

  Alle kender det !!!
  Man har lige købt en flot langstilket rose til en man har kær 👍😁 men næsten samme øjeblik man har foræret rosen væk er den sløv i hovedet 😣 sådan er det ikke med “the one rose” for her har man lang holdbarhed, nogle holdbare i op mod 2-4 uger blot de får lidt vand.

 6. Det var da en forrygende god ide. Og smukke er de.

  God weekend
  Lone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén