Haveglæder, tips og tricks

Fuglebad med gulvvarme

Der er liv og glade dage ved foderbræt og fuglebad sådan en smuk men iskold morgen. Her er det en blåmejse, der får dyppet såvel tæerne som næbbet i friskt vand.Adgang til vand er jo mindst lige så vigtigt for småfuglenes trivsel som foder. Foder kan de trods alt finde i haven og naturen, men det kan være svært at finde vand, når pytter og små vandhuller fryser til. Derfor er der nu installeret den ultimative fugleforkælelse i fuglebadet ved siden af foderbrættet på terrassen. Det er billigste model af akvarievarmer, der lige nøjagtigt formår at holde en våge frostfri i fuglebadet, så der er friskt vand at skylle solsikkefrøene ned med. Værsgo’ så er der serveret 🙂Et tilbud et stort udvalg af fine, små fugle flittigt benytter sig af. Her er det en sortmejse, der varmer tæerne direkte på akvarievarmeren.Fuglene er tidligt på færde. Så snart det første blege vinterlys titter frem, går de i lag med at sikre sig dagens føde. Her er det en spætmejse, der er i gang med solsikkefrøene. Den snupper et frø og kiler det fast i foderhusets kant for at kunne hakke frøet ud af frøskallen. Lidt hærværksbetonet, for på sigt går foderhuset fra hinanden, men det er nu så hyggeligt at følge fuglenes liv inde fra stuen, så alt er tilgivet.

Previous

Kickstart med Primula

Next

Godt i gang med chili såning

4 Comments

 1. Anonym

  Hej Lotte

  Det er da en genial idé, med en akvarie-varmer, så småfuglene har adgang til vand selvom det fryser. Det skal jeg have rigget an til mine små fjerede venner.
  Tak for en meget fin idé.

  Kh. Ingeborg

  • Anonym

   Selv tak Ingeborg – fuglene hygger så meget i haven, at det kun er rimeligt, at de får en hjælpende hånd i kulden 🙂
   Mvh Lotte

 2. Fugle spa det er da luksus og en super ide, for ja det er vigtig at huske vandet. Jeg så i et tidligere indlæg at du allerede nu såede nogle af dine sommerblomster, jeg er helt med på at der er nogle af frøene har brug for skift mellem kulde og varme, men hvad gør du ved dem når de har spiret. Jeg mener der er jo langtid til de kan plantes ud, bliver de ikke ranglet.

  • Lotte Bjarke

   Hej Jeanett
   De frø, jeg sår allerde nu, er længe om at spire og udvikle sig, så som regel har de det ikke sværere, end dem, der bliver sået i marts. Men jeg skal da blankt indrømme, at jeg ønsker mig en vækstlyslampe, så jeg ikke behøver bekymre mig om risikoen for lysmangel…
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén