Haveglæder, tips og tricks

Fra vinterløg til sommerløg

Allium Radar-17Det var ikke uden skepsis, jeg satte stikløg af sorten Allium ‘Radar’ midt i oktober. Jeg havde læst om fænomenet vinterløg, der skulle kunne klare vinteren i det fri, og det oven i købet uden at kuldepåvirkningen ville få dem til at gå i blomst. Hmm.Allium Radar-16Men det måtte jo prøves, og jeg kan kun sige, at al skepsis nu er forvandlet til begejstring.Allium Radar-18Jeg har nemlig lige høstet årets første, lækre løg i køkkenhaven. Hvor er det bare helt skønt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, jeg sætter vinterløg.Allium cepa-29De almindelige kepaløg, der blev sat på normal vis tidligere i foråret, står også fint og er godt på vej, men de er langt bagefter vinterløgene, der nu kan høstes som sommerløg. Det bliver en dejlig lang sæson med friske løg af egen avl i år.

Previous

Blomsterdebut til løvehale

Next

Endnu en omgang prydløg

8 Comments

 1. Steffen Slot-Hansen

  Det er interessant og spændende med de vinterløg. At kunne få friske løg i en længere periode. Hvor har du købt stikløgene ? Udlandet ?

 2. Jeg har også dyrket dem tidligere, og de fleste overvintrer og giver tidlige løg. Lige nu holder jeg pause med dem, da jeg har problemer med løgskimmel og troede, at det kunne skyldes de overvintrende løg, men den teori har jeg lidt lagt på hylden og vil dyrke dem igen.

  Jeg ved, at de kan købes hos solsikken.dk – god ide at bestille dem, da de ofte bliver udsolgt.

 3. Jeannie Vogt

  Jeg er også tilfreds med dem, jeg har dog haft halvdelen overdækket på friland og det kan anbefales, de er helt tydeligt længere fremme, så man kan starte endnu tidligere med friske løg.

  • Steffen Slot-Hansen

   Hvordan har du overdækket dem ? under halvtag, fiberdugs tunnel eller …

   • Lotte Bjarke

    Hej Steffen
    De har slet ikke været dækket – men haven ligger også lunt i svinget 🙂
    Mvh Lotte

  • Steffen Slot-Hansen

   Jeannie Voigt.
   Hvordan har du overdækket dem ? under halvtag, fiberdugs tunnel eller …

 4. Anne Jørgensen

  Det lyder spændende

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén