Allium sativum-201

Det fantastiske vejr er blevet udnyttet til at lægge nye hvidløg, Allium sativum, i køkkenhaven. Ja, det er vel i princippet en postgang for sent, men mon ikke det går, når vejret nu arter sig, som det gør. I hvert fald har jeg fået et fad flotte sætteløg af min søde, hvidløgskyndige nabo, der dyrker de flotteste hvidløg, mens mine altid bliver meget små. Hvis ikke jeg prøver, går det jo i hvert fald ikke…

Allium sativum-211

Der er faktisk allerede godt gang i hvidløgene fra i fjor. Både i dem, der blev delt efter bogen og sat på række, og i de mere anarkistiske, der kommer som purløg i klynger, fordi de aldrig er blevet taget behørigt op. Til gengæld er det dejligt at kunne klippe af de friske grønne toppe nu, og det er også altid muligt at hente et mikroløg, hvis der skal hvidløg i maden.

Allium sativum-212

Naboens hvidløg blev delt i fed og sat i en rende i små 10 centimeters dybde med spidsen opad og med samme afstand mellem feddene.

Allium sativum-227

Dermed er der nærmest sat gang i et sammenlignende sortsforsøg, omend jeg ikke har nogen anelse om, hvad det er for sorter, der henholdsvis allerede er i gang i haven og lige er kommet til. Men måske og forhåbentlig viser det sig, at naboens udgangsmateriale simpelthen er bedre end mit, så mine hvidløg bliver lige så flotte som hendes i år. Ellers må jeg have et kursus 🙂