Haveglæder, tips og tricks

Forårsoase i fuldt flor i drivhuset

Egentlig er det jo forår ifølge kalenderen, og egentlig er jeg i fuld gang med krukkerne, der skal sætte lidt ekstra gang i forårsstemningen i haven. Men jeg skal da lige love for, at vejrguderne er på tværs i år. Alle krukkerne har stået i venteposition i drivhuset de seneste uger, hvor det har været så tænderklaprende koldt. Kombinationen af kuldegrader og blæst er virkelig noget møg. Men nu vil jeg altså have lidt fornøjelse af krukkerne, og heldigvis gjorde formiddagens solstråler, at klimaet inde i drivhuset i modsætning til det ude i haven var mildt og behageligt.. Så hermed er drivhuset indrettet til en forårsoase i fuldt flor, hvor der kan tankes op, når det udækkede behov for blomsterfarver og -dufte melder sig.Der står både diverse blomsterløg på spring, hornvioler og stedmoderblomster, der er begyndt at blomstre, og en række lækre sorter af Primula. Den her serie af sorter er helt umulig at stå for. Peach Melba hedder den. Blomsterne spiller i hele farvespektret fra sukkerkogte ferskner til hindbærpure, så navnet giver masser af mening. Jeg elsker den måde farverne matcher gamle terracotta potter på.Plantebordet må også holde for til planteopbevaring mens vi venter. Jeg er spændt på, om de småsarte vækster i drivhuset har klaret vinterens mange kuldegrader uden men, så den frodige stemning i drivhuset er lige til at genetablere, når forårskrukkerne flytter ud i haven. Jeg krydser fingre, og vil lige understrege, at nu må det forår gerne snart komme for min skyld. Brrr, nu sner det igen…

Previous

Min nye havebog Slip haveglæden løs er udkommet

Next

Redningsaktion for påskeklokker i røg og damp

4 Comments

 1. Pia Jensen

  Ja, det er godt nok koldt og blæsende.
  Nja, men så er der jo tid til at læse min nye havebog, der hedder
  “Slip haveglæden løs”… 🙂
  Det er jo ellers tid til at så sommerblomster. Købte frø fra en tagetes, jeg ikke har prøvet før – ildkrone hedder den – fra foredrag med Aiah Noack i torsdags i Vordingborg. Her købte jeg også svovlgul kavaler, bladrødbede ‘’Bulls blod’ – her bruges også bladene til salat, hvidblomstende purløg og andre ting. Hun var et spændende bekendtskab. Hun har en naturplanteskole med kun spiselige planter på Sjælland – så spændende.

  • Lotte Bjarke

   Hej Pia
   Håber, du fik hygget dig med bogen 🙂
   Du har fuldstændig ret. Det er i den grad såtid – jeg føler, jeg er langt bagud på den front. Godt det snart er påske.
   Mange hilsner
   Lotte

 2. Det ser skønt ud! Jeg gad godt eje et drivhus, for nu synes jeg altså gerne at jeg vil skabe lidt forårsstemning herhjemme 🙂
  Til lykke med bogudgivelsen!

  • Lotte Bjarke

   Tusind tak Nana
   Jeg kan varmt anbefale et drivhus – det forlænger havehyggesæsonen i begge ender.
   Mange hilsner
   Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén