Haveglæder, tips og tricks

De første narcisser blomstrer

Haven er for alvor kommet i forårshumør og byder hver dag på nye, gode overraskelser. Jeg har fx lige opdaget, at årets første narcisser er sprunget ud i kanten rundt om skyggeterrassen, hvor de står lunt og behageligt. Det er som altid de små Narcissus Tête à Tête, der er kommet først, men et hav af spirer afslører, at der er mange flere på vej. Heldigvis, for jeg satte et væld af narcis løg i efteråret i håbet om, at de ikke ville være lige så attraktive for underjordiske gnavere som tulipanløg.Den første storblomstret kodriver, Primula vulgaris, sprang ud først på ugen og blev fluks udnævnt til ugens yndlingsplante, som det fremgår af sidepanelet her på siden. Nu har den fået følgeskab af mange flere i vildnisset under den gamle pil. Det ser så fint ud.Den smukke, stedsegrønne busk, vintersnebolle, Viburnum tinus, der har stået med søde skærme af blomsterknopper på spring hele vinteren, er stille og roligt begyndt at folde knopperne ud til små porcelænsagtige blomster. Kun de allerøverste skud, der er stukket vældigt til vejrs, er blevet lidt svedet af frost, så det har været en god vinter for vintersnebolle. De flere meter lange skud skulle justeres alligevel, for de ser lidt tossede ud i forhold til resten af busken, der er pæn og tæt.

Previous

Til kamp mod brombær og kristtorn

Next

Forårsblomster til sommerfugle

2 Comments

 1. Mine minipåskeliljer, Tippolino tror jeg nok, at de hedder, har også lige bøjet nakkerne op over jorden, men min Viburnum x bodnantense har nu blomstret i flere måneder – helt vildt på de nøgne grene, fordi jeg sidste sommer beskar den kraftigt, så den kunne få en pænere form. Selve busken er jo lidt klodset, men den er helt uimodståelig i januar fx, når den blomstrer næsten lige meget, hvor koldt det er.
  Jeg fik øjnene op for den på en natlig spadseretur for mange, mange år siden, hvor det frøs virkelig hårdt, og den alligevel blomstrede så fint i det månebeskinnede, sn eklædte landskab. Man skulle så tro, at den ville droppe alle blomsterne, men nej, da jeg kom forbi igen et par uger senere, blomstrede den forsat.

  Glædeligt forår
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

  • Lotte Bjarke

   Hej Jytte
   Sjovt du lige nævner Viburnum x bodnantense – jeg har faktisk gået og overvejet at investere i en for at supplere udvalget af vinterblomstrende planter i haven 🙂
   Også glædeligt forår til dig. Hvor har det været en skøn dag 🙂
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén