Haveglæder, tips og tricks

Fire x salvie

Salvia officinalis-29Lægesalvie, Salvia officinalis, er en dejlig og meget anvendelig krydderurt/staude, det er godt at have i haven hele året rundt, for planterne er næsten altid både pæne og anvendelige. Her i haven vokser der salvie i både staudebede, køkkenhave og selvfølgelig i det nye, spiselige staudebed. I køkkenhaven er det den helt almindelige læge salvie, der efter årlig nedklipning om foråret er blevet til en flot, busket plante.Salvia officinalis Purpurascens-10I staudebedet langs terrassen er det den lillabladede sort, Salvia officinalis ‘Purpurascens’, der giver ro mellem de blomstrende stauder i sommerhalvåret, og lige nu sørger for, at der er lidt farve og frodighed at kigge ud på, mens de fleste andre stauder er gået under jorden.Salvia officinalis Crispa-1Kruset salvie, Salvia officinalis ‘Crispa’ er en nyerhvervelse med sjove, krøllede blade og en blød, håret bladoverside næsten lige som lammeøre. Meget dekorativ i det spiselige staudebed, synes jeg. Jeg er spændt på at se, hvad den kan blive til, hvis den klarer vintervejret.

Salvia officinalis Icetarina-10Den gulbladede Salvia officinalis ‘Iceterina’ er nok min yndlingssalvie lige nu, hvor de gulgrønne blade ser så fine og forårsfriske ud. De er også lidt mildere i smagen end de øvrige sorter, som man skal passe på ikke at bruge for meget af i maden. Salvie er kendt for at være god til at afbalancere meget fed mad, så den må egentlig være oplagt i det kraftige, danske julekøkken. Det passer jo fint med, at der kan høstes rigelige mængder netop nu.

Previous

På gæstevisit i haven

Next

Stueplanter som julepynt

1 Comment

  1. Jeannie Vogt

    Dejlige Salvie planter du har. Jeg glæder mig til at høre om “Crispa” overlever vinteren. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén