Haveglæder, tips og tricks

Fifty shades i krukkerne

Oktober krukker-4

 

Inspireret af de sølvgrå planters nyopdagede efterårskvaliteter, kom jeg lige til at plante lidt om og flytte lidt rundt på krukkerne. Dermed opstod der en ny krukkesamling helt domineret af krukkeplanter med sølvgråt løv tilsat et strejf af hvidt fra den ukuelige vortemælk, Euphorbia ‘Diamond Frost’.

Oktober krukker-11

Den gamle, grå teaktræsbænk foran huset må holde for som podie for årstidens pynt i passende farver. Og så for det helt fantastiske spøgelsestræ, Corokia cotoneaster, der bare må fremhæves.Jeg kan simpelthen ikke stå for det lille træ med vitterligt sølvfarvede, bittesmå blade på tynde zigzag grene. Den er desværre ikke vinterhårdfør, men lige nu rigtig fin som krukkeplante.

Dichondra argentea-1

Nyresnerle, Dichondra argentea, har været brugt i nogle sammenplantede krukker med har nu fået sin egen som en værdig partner i den nye gruppe.

Senecio cineraria-2

Gråblad, Senecio cineraria, har sin egen historie. Den overvintrede faktisk i drivhuset men var blevet noget tyndbenet i det. I stedet for bare at smide den ud, blev stiklingeformering forsøgt, og det viste sig altså at være muligt. Nu vil den oven i købet til at blomstre.

 

Previous

Sølvstænk i efterårshaven

Next

Svampesæson i haven

5 Comments

 1. Grethe S Frandsen

  Hej. Er nysnerle vinterhårdfør

  Mvh Grethe

  Fra: Helt hen i haven [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 15. oktober 2014 15:07 Til: fandsen@post11.tele.dk Emne: [Nyt indlæg] Fifty shades i krukkerne

  Lotte Bjarke posted: ” Inspireret af de sølvgrå planters nyopdagede efterårskvaliteter, kom jeg lige til at plante lidt om og flytte lidt rundt på krukkerne. Dermed opstod der en ny krukkesamling helt domineret af krukkeplanter med sølvgråt løv tilsat et strejf af”

 2. Kære Grethe
  Nyresnerle er desværre ikke vinterhårdfør, men den holder langt ud på efteråret. Og den kan nå at blive til utroligt meget på en sommer.
  Mvh Lotte

 3. Birgitte Sværke Pedersen

  Skøn opstilling. De grå nuancer er “cool” – kan ikke lige finde på et bedre ord 😉 – og elegante. Her kommer der også flere og flere grå planter ind. Både i krukker og bede.

  /Birgitte

 4. Jette Dresbøll

  Hvor er du stærk til farver Lotte – du kan bruge hele paletten plus gråtonerne. Så smukt og inspirerende, så man straks får lyst til at gå på krukkeopdagelse i eget drivhus – måske man kunne kreere et næsten lige så smukt stilleben på den musegrå bænk ud mod stien til glæde for de passerende.

  V.h. Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén