Primula denticulata-16

Havens mange forskellige Primula arter og sorter er i fuld gang med at sprede forårsstemning derude. En af mine klare favoritter er den hvide kugleprimula, Primula denticulata, der er nabo til påskeklokker og et væld af løgspirer, der myldrer frem gennem laget af visne blade. Det er da forår for alle pengene 🙂

Primula vulgaris-16

Under det gamle, opstammede piletræ er der gang i de “rigtige” primula’er. Det er storblomstret kodriver, Primula vulgaris, i mere eller mindre vild tilstand. De findes også vildtvoksende, men de her nu nok blevet plantet her i haven engang, og jeg har selv suppleret med flere fra tidligere års krukker. Det er kun de sart gule som de vildtvoksende, der bliver plantet under pilen, hvor skovbundsstemningen skal være intakt.

Primula-33

Der er mange flere af de dejlige forårsbebudere på vej, så her i haven strækker primulasæsonen sig over en lang periode. De næste ser ud til at blive de ualmindeligt søde, sart lyserøde, dobbeltblomstrede sorter. Primula ‘Romance’ hedder de. Blomsterne ligner næsten små roser både i knopstadiet, og når de er sprunget ud.