Haveglæder, tips og tricks

Drivhus med hyggezone

Et spørgsmål, der gik igen, da vi havde åben have i weekenden, var, hvorfor der er to forskellige belægninger i det nybyggede drivhus. Det skyldes ikke, at vi løb tør for hverken gulvbrædder eller fliser 🙂 De to forskellige belægninger skal simpelthen skabe rum i rummet. Bagerst en hyggezone med trægulv, forrest et arbejdsrum – et planteværksted – med flisegulv, der er nemt at feje, for der kommer helt sikkert jord på gulvet. Drivhuset er nemlig ikke kun til pynt.

Indretningen af sådan et nyt drivhus er jo en proces, der ikke sådan lige løber til ende på et par dage. Heldigvis. Men ved hjælp af store planter i krukker og drivhusinventar fra det gamle drivhus, er der allerede skabt fornemmelsen af to rum adskilt af en grøn væg, sådan som jeg havde forestillet mig. Et par stabler af gamle løgkasser fungerer i hvert fald indtil videre som planteborde. Men der er store planer…

I planteværkstedet giver det hjemmesnedkererede arbejdsbord plads til både såning, potning, stikning, og hvad der ellers skal til, når der skal nusses om planterne – og samtidig er der god plads til opbevaring af alle nødvendighederne.

Det tog ikke mange dage efter indflytningen, før det nye drivhus var blevet præcist det yndlingssted, jeg havde drømt om – og der er allerede blevet indtaget mange kopper kaffe under det nye glastag 🙂

Previous

Køkkenhaven gi’r ro i sjælen

Next

En dårlig dag for vampyrer

9 Comments

 1. Sussi

  Det er vel nok helt vidunderligt, og hvis vejret hos dig er som her, så er det afgjort det rigtige sted at befinde sig i dag, med en god kop kaffe og et par stearinlys (det er nok ikke nødvendigt at tænde op i brændeovnen hi hi)

  • Lotte Bjarke

   Hej Sussi
   Tusind tak og du har helt ret. Der skal godt med stearinlys til, i hvert fald når man spiser morgenmad i det nye drivhus 🙂 Men hyggeligt var det 🙂
   Mvh Lotte

 2. Det er virkeligt et fint drivhus. Tillykke med det 🙂

  • Lotte Bjarke

   Tusind tak Morten. Jeg er også bare super glad 🙂
   Mvh Lotte

 3. Anonym

  han er dygtig ham drengen du er gift med 🙂

 4. det var mig der skrev det 🙂

 5. Jens

  Tak for at vi måtte se jeres have og “Driver hus”. Det eneste minus er at nu vil gartnerinden have en kopi her i vores have.

  • Lotte Bjarke

   Hej Jens
   Selv tak og tak for besøget. Og undskyld de nye udfordringer, det har forårsaget. Men jeg har fuld forståelse for ønsket.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén