Haveglæder, tips og tricks

Den første blåbær høst

Vaccinium corymbosum-18Sidste forår blev der plantet et par grupper af amerikansk blåbær, Vaccinium corymbosum, som bagkant, da der blev etableret nye staudebede på kanten af skrænten. Der blev plantet mindst tre forskellige sorter for at være sikker på, at blomsterne buskene imellem kan bestøve hinanden.

Vaccinium corymbosum-19Det har de heldigvis fundet ud af, for der er dannet ganske mange bær, buskenes størrelse taget i betragtning, og høsten er gået i gang.

Vaccinium corymbosum-21Okay, det bliver ikke til de helt store mængder af gangen, men der kan høstes hver anden-tredje dag. Bærrene bliver frosset ned til der er nok til at producere et eller andet lækkert. Der er stor forskel på, hvornår bærrene modner på de forskellige sorter, så det tegner til en lang høstperiode.

Vaccinium corymbosum-20Det virker måske lidt fjollet at plante blåbærbuske i staudebedet, men det er altså nogle fine buske, der både blomstrer sødt, ser godt ud, når de står med et mix af grønne, pink og modne blå bær, og oven i købet får havens mest fantastiske høstfarver.

 

Previous

Potteroserne gi’r en ekstra omgang

Next

Blomsterbolde spiller med i staudebedet

3 Comments

  1. Finn Colmorn

    Hej Lotte, jeg skal også høste blåbær for første gang, jeg har placeret planterne oppe i granskoven, der er jorden passende sur, jeg har 5 planter, fordelt på 4 sorter, der er stor forskel på antallet af bær på hver plante, Blue Crop løber med førsteprisen, mens de andre kun har få bær, i år, planterne er pæne, så de må nøjes med at pynte. Jeg er heldigvis en tålmodig sjæl ;o)

  2. Jeannie Vogt

    Ser dejligt ud, men min nabo her i kolonihaven må hvert år afgive alle bær til solsortene ( hun er nu begyndt at dække buskene, men det pynter ikke ) Ærgerligt når så meget bliver spist af de andre levende væsner i haven. Jeg mister ribs, solbær, stikkeldbær, jordbær og brombær til mine fjerede venner og de tager stort set alt og altid når det er knapt modent. 🙁

  3. Kirstine fra plantesmilet.dk

    Hvor fint!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén