Haveglæder, tips og tricks

Blomstring i sidste øjeblik

Crocosmia Emily MacKenzie-12Det er ikke mange stauder/knoldvækster, der venter med at springe ud til begyndelsen af november. Men det har den lysende orange montbretia, Crocosmia x crocosmiiflora ‘Emily MacKenzie’ altså valgt at gøre i år. Egentlig havde jeg ikke rigtigt turde håbe på, at den eksotisk udseende sag ville først overvintre og derpå udvikle blomster, men den gjorde heldigvis begge dele. Nu står blomsterne der og vender ryggen til haven, som om de nyder udsigten. Crocosmia Emily MacKenzie-14Det gør ikke så meget, for de er smukke både forfra og bagfra, synes jeg. ‘Emily MacKenzie’ er en montbretia i særklasse med de store, åbne blomster, man kun kan blive glad af at se på. Sidste år havde jeg planten i en krukke og plantede den forsøgsvis ud i haven efterfølgende ud fra betragtningen, det kan ikke gå værre end galt. Efter den første succes håber jeg, den får så godt fat, at den også fremover vil være en af de stauder, der lyser op, når sommeren reelt er forbi.

Previous

Flere Hosta’er til skovbedet

Next

Fuglenes november buffet

1 Comment

  1. Jeannie Vogt

    Jeg har i de sidste 5 år haft Montbretia stående i jorden året rundt. Jeg vidste faktisk ikke, da jeg satte knoldene, at jeg burde tage dem op om efteråret, men det er jo gået godt alligevel 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén