Haveglæder, tips og tricks

Blåbær i blomsterbedet

Billede

Det nye staudebed tager stille og roligt form. Jorden er blevet befriet for tonsvis af rosenrødder og græstørven er forsvarligt nedmuldet. Dermed kan planterne begynde at rykke ind. Det blev i første omgang til plantning af amerikansk blåbær, Vaccinium corymbosum. Og nej, det er selvfølgelig ikke stauder, men bedet skal have en bagkant ud mod skrænten også i vinterhalvåret. Der blev plantet tre blåbærplanter i tre forskellige sorter – Blue Crop, Goldtraube og Patriot – så de gensidigt kan bestøve hinanden og sætte masser af bær 🙂 En berigelse af sandjorden med rododendronmuld var nødvendig, for blåbær er jo surbundsplanter.

Billede

Når valget faldt på amerikansk blåbær, der i statur minder lidt om en solbærbusk, hænger det sammen med, at de ud over at give lækre bær også er kønne buske med flere sæsoner og ikke mindst et festfyrværkeri af høstfarver.

Previous

Hjemmelavede pelargonier

Next

Høstanemone vs. skvalderkål 2.0

1 Comment

  1. Finn Colmorn

    Jeg har 4 sorter amerikansk blåbær, de er placeret oppe i min nåleskov, men det er kun de 2 Blue Crop, der giver bær, de andre nøjes med at se pæne ud, hvilket da også er en udmærket egenskab, men da der er godt 200 meter op til dem, ser jeg dem for sjældent, planterne står i en klynge med, indbyrdes, 1 meters mellemrum, åbent mod syd og vest, og bestøvningen burde være sikker nok, planterne er godt 4-6 år gamle og i god vækst, blåbærrene står på sandjord, hvor der har været nåleskov i godt 20 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén