Haveglæder, tips og tricks

Bær til mere end husbehov

Ribes rubrum-357

Jeg nåede lige at få plukket en ekstra skålfuld ribs til fryseren i går eftermiddags, inden den liftlige regn, der nu siler ned over den trængende have, satte ind.

Ribes rubrum-326

Der er helt vildt mange ribs i år. Mange flere end vi kan bruge, så nu er der frit slag for fuglene. Jeg ved ikke, om det skyldes den radikale foryngelsesbeskæring, buskene blev udsat for i januar, eller det simpelthen bare er et godt ribs år. I hvert fald er der både virkelig mange og virkelig store bær, der ligefrem tynger grenene mod jorden.

Vaccinium corymbosum-11

Sidste år blev der plantet flere sorter af amerikansk blåbær, Vaccinium corymbosum, i det nye bed. Det er jeg rigtig glad for i dag, for buskene har allerede vist sig at have mange kvaliteter. De er super søde, når de blomstrer, vanvittig flotte, når de står med lysende røde høstfarver, og nu tegner det også til en fornuftig blåbærhøst. Sidste år kom solsorten først. Forhåbentlig vil den nøjes med flotte, modne ribs i år…

Rubus plicatus-14

Vilde brombær, Rubus plicatus, er noget arrigt ukrudt her på matriklen, men blomsterne er nu smukke, som miniature udgaver af de roser, de er beslægtet med. Lige nu er det en sanseoplevelse af de gode at stå helt stille ved brombærkrattet, der har fået lydspor af summende honningbier i hundredevis. Bestøvningen skulle altså være på plads, så der forhåbentlig kommer masser af brombær til efteråret.

Previous

De skønne skærme

Next

Et spiseligt staudebed

1 Comment

  1. Jeannie Vogt

    Jeg får desværre aldrig ribs til fryseren, medmindre jeg pakker buskene omhyggeligt ind i tætte net. Solsortene begynder at spise før bærrene er rigtig modne og så bliver de ved til bærrene er væk. Desværre er min busk så stor at det næsten er umuligt at dække den, så jeg skal måske beskære den kraftigt til efteråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén