Haveglæder, tips og tricks

Årets første tulipan kick

Tulipa Apricot Impression-17

Endelig er der rigtigt kommet gang i den dejlige tulipan tid. Første bølge står i fuldt flor, og den næste er stærkt på vej. Jeg kan bedst lide at holde sorterne så nogenlunde adskilt, så jeg ikke risikerer, at der står afblomstrede tulipaner mellem dem, der lige er sprunget ud. Det tager lidt pynten af helhedsindtrykket. På den måde sikrer man sig også en dejlig lang tulipantid, for der er ganske stor forskel på, hvornår de forskellige sorter blomstrer.

Tulipa Apricot Impression-14

Tulipa ‘Apricot Impression’ er ny her i haven og befolker et af de nye staudebede fra sidste år. Ret lækker, synes jeg, med den bløde, abrikosfarvede nuance, der spiller lidt over i det grønne.

Tulipa Purissima-5

I det hvide bed er sorten Tulipa ‘Purisima’, der blev lagt løg af i efteråret, også helt vildt lækker. Til gengæld er Tulipa ‘Calgary’, der blomstrede så smukt sidste år efter løglægning i 2013, kun dukket sporadisk op igen og kun som blade.

Tulipa Belica-8

Tulipa ‘Belica’ står på spring  til næste runde. Den er jeg spændt på, for den skulle få cremehvide blomster med en tynd pink kant, og så er den, som man allerede kan se, flerblomstret.

Previous

Nyt skovbed tager form

Next

Trætte tulipaner

1 Comment

  1. Jeannie Vogt

    Uh, jeg glæder mig også, jeg gik helt amok sidste efterår og købte mere end 30 forskellige slags forårsløg, narcisserne er næsten alle i blomst og den første nye tulipan er en mørk orange papegøje tulipan, og der er flere lige på spring og så er der et hav af sorter der endnu kun er helt grønne. Det bliver en tulipan fest i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén