Lactuca sativa-224Den 18. marts søsatte jeg nogle skøre grønsagseksperimenter i drivhuset på foranledning af gartner Preben, der gav mig nogle af sine spireprøver. Der var for mange salatplanter til drivhuset, så hvad jeg ikke fortalte dengang er, at jeg også plantede en del på friland i mit sneglefri salatbed. Jeg ville jo ikke virke helt tosset… Småplanterne blev dækket med to lag fiberdug, og der har de så stået og hygget sig siden, mens det har sneet, haglet og det, der er værre. Nu kan jeg løfte sløret, ikke alene i form af fiberdugen, men også for et vellykket eksperiment. Planterne har det strålende, selv om de er knapt så langt fremme som dem inde i drivhuset.Lactuca sativa-222Med maj og mildere vinde er det også blevet tid til at udplante nogle af de forspirede salatplanter, jeg selv har lavet og som nærmest står i kø for at få mere plads.Lactuca sativa-221Der er flere forskellige slags salat oven i de syv forskellige sorter fra gartnerens spireprøver. Jeg er især spændt på den her rødplettede cikoresalat med sortsnavnet ‘Castelfranco’.Lactuca sativa-218De tidligt udplantede planter må nu klare sig uden dyne, mens de nyudplantede er blevet dækket med et enkelt lag fiberdug. De kommer jo lige fra drivhuset, så de skal vænnes til mosten, før de kan klare fuld sol og vind.