Salvia officinalis-7

Den lillabladede lægesalvie, Salvia officinalis ‘Purpurascens’, har jeg et par stykker af i det blå og lilla bed på terrassen, fordi bladene er så flotte og oven i købet er det det meste af året. De plejer at blive klippet ned om foråret, men de var slet ikke frosset tilbage efter den milde vinter, så de fik lov at vokse videre og er dermed mere fyldige i år, end de plejer at være.

Salvia officinalis-8

Nu har jeg så lige opdaget, at de er begyndt at blomstre. Foreløbig med et enkelt aks, men der er flere på vej. Det ser flot ud sammen med alm. blåkant, Nepeta x faassenii, der står i fuldt flor i næsten samme nuancer.

Salvia nemorosa-7

I det hvide bed blomstrer den hvide sort af småblomstret salvie, Salvia nemorosa, lystigt lige nu. En dejlig staude, der blomstrer over en lang periode.

Salvia-57

Som noget nyt prøver jeg Texas salvie, Salvia farinacea, som krukkeplante i år. Den er ganske fascinerende med de stålblå blomster på matchende blomsterstilke. Det ser næsten helt kunstigt ud. Texas salvie er vel i princippet også en staude, men den er ikke hårdfør under vores himmelstrøg, hvor den altså må bruges som sommerblomst.