Haveglæder, tips og tricks

Vinterknopperne springer ud

Viburnum tinus-39De stedsegrønne buske, der har stået med lovende blomsterknopper hele vinteren gennem frost, sne, storm, regn og andre ulyksagligheder, er begyndt at springe ud. Det gælder ikke mindst den smukke vintersnebolle, Viburnum tinus, der endnu engang har klaret sig igennem en vinter uden at have lidt overlast, selv om den går for at være temmelig sart.Skimmia japonica-38Den skønne skimmia, Skimmia japonica, er også i fuld gang med at folde de kuglerunde teglfavede knopper ud. Det giver et ualmindelig lækkert farvespil mod det mørkegrønne løv.Pieris japonica-38Pieris, Pieris japonica, har lige nu ikke alene smukt, stedsegrønt løv men også de fineste hvide blomster, der ligner små krukker. Jeg holder meget af de bladbærende stedsegrønne buske, der sørger for, at haven bevarer lidt af sin frodighed vinteren igennem, og puster til forårsoptimismen, når man midt i vintermørket kan gå og glæde sig over de lovende blomsterknopper.

Previous

Sejlivede margeritter

Next

Krydderurter i fri dressur

2 Comments

  1. Det er virkelig tydelig på denne her tid af året hvis der mangler stedsegrønne planter i haven, jeg kan se at jeg mangler en del i min have, så dejligt med inspiration.

  2. Lotte Bjarke

    Hej Jeanett
    Tak for din hilsen. Ja, det er synd, at ordet stedsegrønne har fået en lidt uheldig klang. Man kan gøre meget for at have have hele året,hvis man tager de stedegrønne til hjælp. Og der er jo meget andet end nåletræer, der er stedsegrønt 🙂
    Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén