Haveglæder, tips og tricks

Vintagekasse med lækre planter

Nu er det en måned siden, jeg var til en herlig inspirationsdag med indlagt workshop arrangeret af Gartneriet Pedersen og B-Green, hvor deltagerne fik til opgave at tilplante en lækker vintage jernkasse fra B-Green med ditto planter fra gartneriet. Siden har jeg nærmest dagligt glædet mig over min kasse, der bare er blevet flottere og flottere, efterhånden som blomsterne er sprunget ud og utraditionelle fyldplanter som palmekål og valsk bønne har strakt sig. Dengang lagde man næsten ikke mærke til de fine, hvide narcisser, der nu nærmest svæver som lette skyer over de andre blomster og i øvrigt dufter helt skønt. Og de smukke akelejer, Aquilegia ‘Winky’ stod med lysende limegrønne knopper. Nu har de foldet sig ud i al deres skønhed og charme. Er de ikke bare fantastiske, de stærkt fyldte, opadvendte akelejeblomster i det velkomponerede farvespil af hvide og limegrønne toner.Den kønne allemandsstenbræk, Saxifraga ‘Touron’, der blev brugt som bunddække i min lille, mobile have, markerer sig også noget stærkere nu, hvor de limegrønne knopper har foldet sig ud i et betagende flor af hvide blomster. Lige nu nyder jeg blomsterkassen i fulde drag, men når floret falder, er der heldigvis også noget at glæde til, for de fleste af planterne i kassen er gode genbrugsplanter, der helt sikkert skal plantes ud i haven. Se her, hvordan det hele begyndte.

Previous

Klar, parat, køkkenhavestart

Next

Nye retro havestole

3 Comments

 1. Det var altså en misundelsesværdig “opgave” I fik og din kasse er smuk, så jeg forstår godt at du nyder den:-)

  • P.S. må jeg komme i din linkliste?

  • Lotte Bjarke

   Hej Lisbeth
   Tak for din hilsen – jeg føler mig også rimelig heldig.
   Du må hjertens gerne komme med på min blogliste, men der er sket eller andet mystisk, så jeg simpelthen ikke kan komme ind og opdatere den. Det er hamrende irriterende, og jeg synes, jeg har prøvet alt … bliver nok nødt til at have hjælp udefra. Øv – jeg er en knold til IT.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén