Haveglæder, tips og tricks

Vintage Rhododendron

Et af haveårets højdepunkter er når de to Rhododendron buske i haven springer ud. Sortsnavnet fortaber sig i historien, men jeg tænker altid på dem som vintage Rhododendron. Det er noget med det farvespil, der er netop nu, når buskene står med både knopper og fuldt udsprungne blomster.Knopperne har den der støvede rosa farvenuance, der sammen med de hvide blomsters nærmest karrygule farvetegninger får mig til at tænke på gamle møbelstoffer til fine mahognimøbler … men det er nok bare mig 🙂Når blomsterne er sprunget helt ud, går vintage stilen fløjten. Men de store, hvide blomsterkugler, der helt dækker busken en overgang, er nu også ret lette at blive begejstret over. Gode bud på et sortsnavn modtages gerne, for det er ret irriterende at have forlist planteskiltet.

Previous

Havens bedste blomsterbuske

Next

Storkenæb som bunddække med blomster

2 Comments

 1. Tina

  Ved det ikke? Men ville vildt gerne have et sortsnavn da vi snart skal have anlagt et bed og disse ville passe lige ind i min stil.

  • Lotte Bjarke

   Hej Tina
   Jeg har et bud fra helthenihavens facebook side fra sædvanligvis pålidelige kilde. Han byder på Rhododendron yak. ‘Schneekrone’, og det ser ret rigtigt ud, når der googles 🙂
   Held og lykke med haven.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén