Haveglæder, tips og tricks

Vild med vibeæg

Billede

Vibeæg, Fritillaria meleagris, er nok den løgblomst, jeg har sværest ved at stå for. Tænk at naturen har opfundet en ternet blomst… Derfor er forårskrukken med vibeæg blevet en tradition, der hører til her i haven. I år blev det til en kombination med blandt andet forskellige Primula i matchende farver, bordeuxfarvede hornvioler, Viola cornuta, den dybblå bredbladede perlehyacint, Muscari latifolium og så den efter min mening ualmindeligt søde, rosa martsviol, Viola odorata ‘Miracle Classy Pink’, der dufter lige så dejligt som den almindelige blå.

Billede

I forårskrukken er det ikke noget problem at plante tæt, så man får et næsten blomstereng agtigt udtryk med det samme. Temperaturen er endnu lav, så det er ikke svært at holde planterne med vand. Som vejrudsigten ser ud, holder krukken rigtig længe, men hvis der er udsigt til frost, bliver den dækket over med et stykke fiberdug, til faren er drevet over, eller flyttet i ly, hvis det ser rigtig truende ud. Men foreløbig skal den stå ved fordøren, så man bliver glad hver gang, man går ind eller ud.

Billede

Vibeæg planterne i forårskrukken får altid lov at visne ned i krukken. Så kan de nemlig plantes ud i haven bagefter. Der er efterhånden en ganske god bestand af genbrugs vibeæg flere steder rundt i haven. De skal plantes, så løgene kommer til at ligge 8-10 cm under jordoverfladen, og så skal man passe på, at man ikke forveksler de spirende planters græslignende løv med græsukrudt i det tidligste forår. Men ellers fungerer genbrugsordningen perfekt her i haven – og det gælder også de øvrige planter i krukken.

Previous

Genopretning efter Bodil og Co.

Next

Make-over til staudebedene

2 Comments

  1. Kristian

    Super sammenplantning. Rigtig flot dubbeltblomstrende primula.

  2. Trine

    En helt utrolig flot kombination af forårsblomster, som lige var den manglende inspiration jeg manglede til netop vibeæg.
    Tak for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén