Jeg har haft fint besøg fra Drivhusklubben.dk, og det er der sørme kommet en video fra drivhuset ud af. Der er journalist Lars Lund og produktionsselskabet Fruens Video, der har aflagt et hyggeligt besøg for at snakke lidt om den minimose med glubske kødædende planter, jeg indrettede på et rundt zinkfad med høj kant i sidste weekend. Hvis I har lyst til at kigge med, kan den lille video fra drivhuset ses her.

Fluetrompet, Sarracenia

Jeg har selv gået og hygget mig over minimosen hele ugen, så det er da dejligt, hvis andre også kan ha’ glæde af den historie. For ikke alene er de kødædende planter fascinererende skabninger fra naturens hånd designet til at skaffe sig næring på næringsfattige jorde ad utraditionelle veje. De er også smukke planter med lækre farver i nærmest kunstneriske mønstre.

Det har været nødvendigt at fylde zinkfadet op med vand flere gange i den forløbne uge, for planterne er tydeligvis tørstige. Men det var jo også lige netop ideen med at placere dem på fadet, der er nemt at vande i. Forhåbentlig er de også sultne og får guffet nogle sørgemyg og vandfluer i sig. Historien om minimosens tilblivelse, før den gik til filmen og kom på video fra drivhuset hos Drivhusklubben.dk findes her.