Fritillaria meleagris-38Hvis der er en forårsblomst, jeg er helt forelsket i, så er det vibeæg, Fritillaria meleagris. Det varer lidt, før de fine, ternede blomster dukker op i haven, men man kan få dem i potter med blomstrende løg, der med et snuptag kan omplantes til krukker. Efter afblomstring bliver løgene plantet ud i haven, så jeg har efterhånden en pæn bestand at glæde mig til. Jeg tør ikke sætte krukken under åben himmel endnu, men til gengæld er den perfekt til at sprede forårsstemning i det gamle drivhus.Salix-38Ude i haven er piletræets dunbløde gæslinger begyndt at springe ud. Der er masser af dem, så det er ingen skam at klippe sig en buket til hyggehjørnet i drivhuset.Fritillaria meleagris-40Det er på denne årstid, jeg er aller mest glad for mit planteværksted/driverthus, hvor der kan nørdes med frø og småplanter og hygges med blomster og lunende stearinlys under glastaget. Her er foråret kommet på sådan en dejlig solskinsdag, selv om vinden uden for bider i kinderne. Og så skal der selvfølgelig forårsblomster på bordet.