Haveglæder, tips og tricks

Tyvstart til sommerblomsterne

April1525-3

 

Der er ved at være trængsel i det gamle drivhus, for når først sommerblomsterne dukker op i butikkerne, har jeg svært ved at styre mig. Der er dog lidt fornuft bag den lidt for tidlige tilplantning af krukkerne med diverse sommerblomster. Lige nu står planterne og råber lidt til sig selv og hinanden i de store krukker. Men når det bliver varmt nok til at flytte dem ud på deres bestemmelsessteder, fylder de forhåbentlig krukkerne godt og grundigt. Og så er der det med arbejdsfordelingen 🙂

Impatiens Ny Guinea-14

På vej er fx den her paletbalsamin, Impatiens Ny Guinea, også kendt som flittighans, som har en helt fantastisk lys syrenfarvet nuance.

Impatiens waleriana-14

En nær slægtning er flittiglise, Impatiens walleriana, her i en dobbeltblomstret, lyserød model. Ualmindelig sød er den, og forhåbentlig undgår den at blive angrebet af den svampesygdom, der de senere år har hærget flittiglise.

Petunia x hybrida-1

Den sorte petunia, Petunia x hybrida, er også allerede plantet i sin krukke i krukkemuld tilsat langtidsvirkende gødning, så den har noget at leve af mens den vokser sig stor, flot og fyldt med mystiske, næsten sorte blomster.

Previous

Det blå bed er i gang

Next

Frygtløse frugttræer

2 Comments

  1. Hej. Jeg vil lige lægge en kommentar som fast læser af din blog. Din haves biotop minder meget om min og jeg suger til mig af al din erfaring og nyttige beskrivelser. Jeg har kun boet her på matriklen i halvandet år og er meget inspireret af dine lærerige indlæg. Mvh Helle.

  2. Hej Helle
    Tusind tak for din hilsen – den er da kun til at blive glad af. Held og lykke med haven – du har med garanti mange dejlige timer og gode oplevelser at glæde dig til.
    Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén