Haveglæder, tips og tricks

Tyvstart til dahlia’erne

Dahlia overvintring-6I supermarkedet virker stativerne med dahlia knolde nærmest som en magnet. Det fik mig til at huske, at jeg gravede de smukkeste af sidste års dahlia’er op, da det begyndte at blive koldt, for at prøve at overvintre dem til genbrug. Siden har de stået glemt i det kølige værksted i en kasse med tør sphagnum og passet sig selv. Savsmuldet på overfladen skyldes alene opholdet i værkstedet 🙂Dahlia overvintring-5Nu kom kassen så frem i lyset, og knoldene blev tjekket. Til min store glæde ser de absolut fine og livskraftige ud. Så i stedet for at købe nye, er jeg gået i gang med at forspire de gamle knolde, som jeg også ville have gjort, hvis jeg havde investeret. Dahlia tåler jo absolut ikke frost, så det er for tidligt at lægge knoldene i havejorden. Men med en forspiring inden døre bliver de til udplantningsplanter, der blomstrer tidligere end de knolde, der bliver lagt i jorden, senere på foråret.Dahlia 'Apricot Desire'-1Knoldene er nu lagt i store urtepotter i gennemfugtet spiremuld. Urtepotterne er sat tilbage i værkstedet, hvor de skal stå, indtil spirerne viser sig. Derefter må de have et lysere opholdssted. Forhåbentlig er det til den tid lunt nok til, at de kan komme i drivhuset. Den smukke Dahlia ‘Apricot Desire’, der blomstrede så rigt og længe sidste sommer, er en af mine genbrugsdahlia’er. Glæder mig til gensynet.

Previous

Martsviol i nye farver

Next

Liv i haven

4 Comments

 1. Har også en masse genbrugsdahlia stående i garagen fra sidste år, men er da alligevel faldet for 6-7 nye. De skal også lægges til forspiring snarest.

 2. Ja, det er svært at styre sig – jeg tvivler også på, at det lykkes 🙂
  Mvh Lotte

 3. Jeannie Vogt

  Man kan altså også få for mange 🙂 Jeg har 50+ og bor i lejlighed, med et lille kælderrum og det kræver noget af min opfindsomhed at få plads til alle de knolde.

  • Hold da op – det var mange. Hvor planter du dem dog? Det lyder lidt voldsomt til en altankasse – selv om det kunne blive flot 🙂
   Go’ påske.
   Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén