Haveglæder, tips og tricks

Tusind tak for besøgene

En fantastisk weekend er ved at være forbi, og familien her er ved at være en anelse mat i sokkerne. Men hold op hvor har det været dejligt at have haven fyldt med så mange så glade havefolk. Tusind tak for alle besøgene, alle de pæne ord og alle de gode spørgsmål.

Der er nogle af havens planter, som rigtig mange har spurgt til. En af dem er voksurt, Cerinthe major, der lige nu lyser vældigt op med sin sære, blågrønne højblade, som de små, rørformede, lilla blomster putter sig i. Det er en enårig sommerblomst, jeg har forspiret i vindueskarmen og siden plantet ud. Nogle af gæsterne har fortalt mig, at den gerne sår sig selv. Det krydser jeg fingre for 🙂

En anden plante, der virkelig har fanget opmærksomheden, er ikke uventet Senecio candicens ‘Angel Wings’. De smukke krukkeplanter med blade så hvide og bløde som englevinger, er prøveplanter fra Gartneriet Pedersen, der blev plantet i krukkerne i april og siden har udviklet sig både smukt og elegant. Mon ikke de har bestået prøven, så gartneren tager dem i produktion til næste år. Jeg er sikker på, at vi er mange, der håber på det.

Sidst men ikke mindst er der mange, der har spurgt til den høje graciøse staude, virginsk ærenpris, Veronicastrum virginicum. En høj og graciøs staude, der lige er sprunget ud og i øvrigt er utroligt nem at have med at gøre, selv her på et vindomsust hjørne på sandjorden. Den vælter ikke, trods højden, og den blomstrer i månedsvis. En af mine absolutte yndlingsstauder.

Previous

Staudeshop klar til weekenden

Next

Ærteblomster med og uden duft

6 Comments

 1. Den er da så smuk den der Angel wings. Den må vist hellere flytte ind i min have også 😉
  Så dejligt I havde så mange besøgende, og ville da gerne have været iblandt. Men det må blive en anden gang 🙂

  Ønsker dig en smuk dag
  Lone

  • Lotte Bjarke

   Tak Lone.
   Angel Wings er en helt fantastisk plante set med mine øjne. Jeg håber, mange kan få glæde af den.
   Mvh Lotte

 2. Lis Madsen

  Hej Lotte.
  Tak for en rigtig god oplevelse at se din og din families have. Den er da noget ud over det sædvanlige, mange forskellige oplevelser, fordi man ikke vidste hvad der dukkede op omkring det næste hjørne.
  Flotte krukkeopstillinger, som vi blev meget inspirerede af. Hele to drivhuse som var vidt forskellige. Dejlige stauder, hvor nogle var ukendte for os.
  Og så sidst men ikke mindst udsigten fra terrasserne, fantastisk.
  Mange hilsner fra Lis

  • Lotte Bjarke

   Kære Lis
   Tusind tak for besøget og for de pæne ord. Det var hyggeligt at møde mennesket bag hilsnerne 🙂
   Mvh Lotte

 3. Ser fremragende ud. Kunne ikke være der denne gang, men din have er på need-to-visit listen 🙂

  • Lotte Bjarke

   Tak skal du ha’ Morten 🙂
   Det har været en herlig weekend – og sådan en liste er nu ikke så ringe at stå på. Tak for det. Glæder mig til at møde jer.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén