Haveglæder, tips og tricks

Troldnødens nytårsblomster

Hamamelis Arnold Promise-15Så blev der taget hul på et dugfriskt haveår med en mild og dejlig dag. Godt nytår derude! Det tegner allerede lovende… Troldnød, Hamamelis ‘Arnold Promise’ fejrede nytåret med at rulle sine serpentine kronblade ud i en solstråle. Den aller første forårsbebuder er i gang.Hamamelis Arnold Promise-17De særegne blomster, der springer ud, når det er allermest vinter, burde enhver haveejer unde sig selv. Hamamelis hører ikke til de billigste buske i indkøb, men når man tænker på, hvor meget glæde de kan sprede på en januar dag, er de alle pengene værd efter min mening.Hamamelis Arnold Promise-16Der er masser af blomster på vej, og selv om de nok bliver sat lidt på standby, hvis vi virkelig skal til at have vintervejr, skal de nok sætte kulør på haven i de kommende par måneder. Kronbladene ruller sig lidt sammen, hvis det er rigtig koldt, men ruller sig ud igen, så snart det bliver mildere.

Previous

Nytårssåning i køkkenhaven

Next

Intet er så blødt som mos

3 Comments

 1. Jeannie Vogt

  Hvor stor bliver “Troldnød”, kan den begrænses ved beskæring ?

 2. Hej Jeannie
  En troldnød kan blive en 3-4 meter høj og er temmelig bred af vækst, men den vokser meget langsomt og kan sagtens justeres, hvis det kniber med pladsen. Min er vel 6-7 år gammel og ikke mere end godt en meter høj.
  Mvh Lotte

 3. Jeannie Vogt

  Hej Lotte, det glæder mig at høre, jeg vil helt sikkert se på om jeg kan finde en plads til en troldnød, jeg kan godt lide at have noget at glæde sig til også om vinteren, men min have er ikke så stor og jeg har svært ved at begrænse mig, jeg vil gerne proppe alt ind i haven, men har dog lært at jeg bliver nødt til at udvælge hvad der passer bedst, størrelsesmæssigt. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén