Haveglæder, tips og tricks

Tomatklar i drivhuset

Siveslange-16Nu er det ved at være så lunt, at jeg godt tør plante årets tomatplanter ud i drivhuset. Men først var der lige et lille slangetæmmerjob, der skulle klares. Den gamle siveslange var mørnet og blev fjernet i efteråret, så en ny måtte monteres. Et arbejde, der blev noget besværliggjort af alt det, der allerede vokser i drivhuset. Man kan med rette hævde, at det skulle jeg have tænkt på, før jeg plantede salaten. Det gjorde jeg skam også – jeg var bare for ivrig efter at komme i gang med at plante til også at få klaret det med slangen…Siveslange-17Nå, det gik nu ok med at få viklet den ud og ind mellem salatplanterne uden at få lavet for meget ravage. Jeg har fundet ud af, at teltpløkke er super gode til at fastholde siveslangen der, hvor den skal være.Siveslange-19 Det spændende øjeblik kom, da der kunne tændes for vandet, og yesss, det virker. Vandet pibler lige så fint ud af siveslangen. Jeg kan godt li’ at vande på den måde. Dels er det nemt, dels får planterne vand der, hvor de har brug for det, dels holder det luftfugtigheden nede i drivhuset, og det mindsker risikoen for angreb af fx gråskimmel.Tomatspiral-24Nu jeg var i gang, fik jeg også genmonteret tomatspiralerne, som tomatplanterne bliver snoet ind i, efterhånden som de vokser. Så nu mangler jeg faktisk bare planterne.Tomatspiral-19En enkelt tomatplante er dog allerede på vej op i sin spiral og blomstrer lige så lystigt. Den har jeg fået af en kollega, der roste den i høje toner for de velsmagende, gule cherrytomater. ‘Sungold’ hedder sorten, som jeg ikke har prøvet før. Det bliver spændende, om den lever op til forventningerne.

Previous

Stauder mod stress

Next

Tulipan massakre

4 Comments

 1. anne skyum

  ‘Sungold’ er den sødeste og mest velsmagende cocktailtomat og på mit repertoire hvert år 🙂

  • Lotte Bjarke

   Hej Anne
   Det lyder godt – så er der noget at glæde sig til 🙂
   Mvh Lotte

 2. anne skyum

  eller cherrytomat ;o)

 3. Jeannie Vogt

  Du kan roligt tomater ud i drivhuset nu, Det er normalt helt sikkert at plante dem ud i starten af maj. Og på friland en måned senere. Sungold er, som en anden nævner, en rigtig god og sød tomat. Men hvis du ikke sår selv hvilke andre sorter har du så planer om ? Jeg sår altid tomater selv og har sået mange spændende sorter i år, købt hos diverse tomat webshops i forskellige lande. Jeg er desuden medlem af en tomatgruppe på fb, hvor vi bytter frø hvert år, der er normalt flere hundrede sorter i alle farver og faconer at vælge imellem. Meget sjovt og spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén