Haveglæder, tips og tricks

Tak for i år buket med dahlia før lukketid

Det er kun et spørgsmål om tid, før frosten lukker ned for den dejlige dahlia blomstring, der har varet i månedsvis. Nu er knoldene gravet op, og det blev til en tak for i år buket med stauder, sommerblomster og dahlia før lukketid.

Dahlia ‘Sunny Boy’

De nye dahlia knolde, jeg forspirede i foråret og plantede ud i det nyrenoverede bed ved trappen op til huset i foråret, har gjort det til topkarakter. De har blomstret smukt og rigeligt i en virkelig lang periode. Ja, de gør det til dels endnu, selvom det efterhånden er med ydmygt bøjede hoveder, som om de er klar over, at frosten kan komme snigende når som helst og gøre en ende på det hele. Blandt de blomstrende dahlia før lukketid er den lækre Dahlia ‘Sonny Boy’, der helt sikkert fortjener en omgang mere i haven.

Dahlia knolde

Det kræver som bekendt en redningsaktion, så selv om der ikke er akut fare for voldsom frost her i haven, er knoldene af de fire forskellige dahliaer i ferskenfarvede nuancer nu blevet gravet op. Det er utroligt, så meget knoldene er vokset i sommerens løb. De kan i hvert fald ikke være i de poser, de kom i, dengang det var forår.

I første omgang blev dahlia knoldene lagt i en bakke, der blev stillet ind i bryggerset, så jorden omkring knoldene lige kan tørre. Så bliver den nemmere at ryste af. Derefter lægger jeg knoldene i tør spagnum og sætter dem på vinterferie i det kølige værksted. Det plejer de at være glade for og kvitterer ved at spire flittigt påny, når de bliver pottet til forspiring i foråret.

Havebuket før lukketid

Jeg klippede selvfølgelig de sidste, friske blomster af planterne, før jeg gravede dem op. Sammen med nogle af de sidste blomster fra sommerens skærehave og sensommerstauden solhat, Rudbeckia subtomentosa ‘Henry Eilers’ blev det til en hyggelig tak for i år buket med dahlia før lukketid.

Previous

Lækre efterårsfarver omkring spejlbassinet

Next

Langtidsholdbare blomster med Falmet skønhed

1 Comment

  1. Anonym

    Hej Lotte.
    Sikken en smuk buket. Dejligt at du har dahliaerne til næste år også.
    Kh Lis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén