Nedklipning stauder 15-1

Staudebedene har stået med smukke vinterstandere hele vinteren, men nu er de ved at være slidt op, og det er tid til fornyelse. Det smarte ved at have de enkelte bede liggende som små øer i plænen er, at det er et dejligt overskueligt forårsprojekt at gå i gang med at klippe ned og luge ud, når man tager et bed af gangen. Knapt så overskueligt er alle de græskanter, strategien resulterer i, men det er en anden historie.

Sedum telephium-37

Kinesisk Skt. Hansurt, Sedum spectabile, er en af de stauder, der har gjort det rigtig godt indtil nu og faktisk stadig giver bedet lidt glød.

Sedum telephium-38

Men en nærmere inspektion afslører, at det er på høje tid, at få klippet den gamle top ned, så de nye skud kan komme til. Det varer i hvert fald ikke ret længe, før det bliver svært at klippe dem ned uden at skade de nye skud.

Tulipa spirer-1

Der er myldret masser af ukrudt frem i den milde vinter, men foreløbig indskrænker lugningen sig alligevel til det, der kan nås fra kanten. Det myldrer nemlig op med tulipanspirer, og dem vil det jo være synd at trampe rundt i. Bedet ser temmelig trist og afpillet ud efter sådan en omgang, men at dømme efter aktivitetsniveauet i jordoverfladen varer det ikke længe, før det er fint og forårsgrønt.