Haveglæder, tips og tricks

Storkenæb med store evner

Geranium Rozanne-31Århundredets bedste nye plante. Den fornemme titel gik til storkenæb sorten, Geranium ’Rozanne’, da publikum ved det legendariske Chelsea Flower Show i London, stemte på deres favoritplanter i 2013 i anledning af blomsterudstillingens 100 års jubilæum. Sådan som Geranium ’Rozanne’ præsterer her i haven, er jeg tilbøjelig til at erklære mig enig.

Geranium Rozanne-30Den smukke storkenæb vokser mange steder i haven, for der er ikke noget bedre end en staude, der blomstrer ufortrødent fra juni til frosten lukker ballet for i år. Og det gælder altså også på den tørre sandjord er i haven, hvor den udmærker sig både i skrap, fuld sol og i halvskygge. Den klapper lidt sammen, hvis den virkelig tørster, men rejser sig igen, når den har fået en kande vand.

Geranium Rozanne-32I løbet af sommeren kommer en enkelt plante til at dække i hvert fald en kvadratmeter. Skuddene udvikler sig til lange, blomstrende ranker, der blander sig yndefuldt med nabostauderne og binder helheden smukt sammen.

 

Previous

Nye stauder på prøve

Next

Hjemmelavede sommerfuglebuske

3 Comments

  1. Jeannie Vogt

    Hvor er den smuk, jeg er også glad for storkenæb og har før tænkt på om jeg skulle anskaffe en “Rozanne” og nu hvor du fremhæver den så flot, bliver jeg vist nødt til at eje den. 🙂

  2. Jeannie Vogt

    Hvad er det for stauder der står bag storkenæbben på det nederste billede. Det ligner Kattehale, men den har jeg kun set i rosa ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén