Haveglæder, tips og tricks

Store forventninger til spændende hortensia

I 2018 dukkede en ny spændende hortensia op og gjorde rent bord i den prestigefyldte nyhedskonkurrence på Chelsea Flowershow i London. Årets plante simpelthen. Nu bliver den også produceret i Danmark, og jeg har været så heldig at få fingre i et eksemplar fra Gardeners Own.

Hortensia-hybrid, Hydrangea ‘Runaway Bride’

Hydrangea ‘Runaway Bride’ hedder den spændende hortensia, der har udløst store forventninger her i haven. Til forskel fra de gængse hortensia’er blomstrer ‘Runaway Bride’ nemlig på alle sideskuddene, ikke kun med endestillede blomsterskærme på hovedskuddene. Det betyder, at planten har potentiale til at blive fuldstændig overdådig. Tro mig, jeg har set den på plantemesser med hundredevis af blomsterskærme. Nu er jeg spændt på, om mine fingre er grønne nok til at gøre gartnerne kunststykket efter.

Hortensia, Hydrangea Magical ‘Evolution’

Sådan en celeber nyerhvervelse har naturligvis krav på godt selskab. Så det var heldigt, at der også var en anden spændende hortensia på plantelageret. Hydrangea Magical ‘Evolution’ er fætter til den lyseblå, der står længere nede i indkørslen, som det ses her.

Petunia petunia ‘Plus Vintage’

Jeg er også faldet pladask for den ganske sart lyserøde petunia, Petunia Potunia ‘Plus Vintage’, selv om jeg generelt ikke regner mig selv for den store petunia-fan. Men den her kan altså noget særligt med de vitterligt vintagefarvede blomster. Det er Gartneriet Pedersen, der leverer den til butikker rundt om i hele landet.

Dermed udviklede dagens krukkerier sig simpelthen til en ny krukkegruppe halvvejs oppe på trappen op til huset. Krukkeplanterne klæder alle tulipanerne i bedet så fint med de blide lyserøde, gullige og hvide nuancer, synes jeg. I baggrunden er det den hvide rododendron, Rhododendron ‘Schneekrone’, der er gået helt blomsteramok. Den var ellers også så fint vintagefarvet i udspring, men nu er den lige så skinnende hvid, som den nye, spændende hortensia, Hydrangea ‘Runaway Bride’.

Indlægget indeholder reklame.

Previous

Årets sidste tulipanbølge er i fuld gang

Next

Tempeltræ og co. skaber skovstemning på terrassen

10 Comments

 1. Hanne Knudsen

  Hold nu da op, hvor er det flot…. 😍👍
  Som helt ny haveejer, som stadig kun ejer 4 krukker, vil jeg dog forsøge mig med fine gode inspiration med at samle krukker i farven at blomster også…. 🎉😊

  • Lotte Bjarke

   Tusind tak Hanne. Og rigtig god fornøjelse med haveglæden. Det kan kun blive godt.
   KH Lotte

  • Susanne Nielsen

   Hej Lotte
   Den lyder meget spændende, den nye Hortensia. For nogle år siden skrev du også om en Hortensia nyhed, nemlig deep purple. Jeg har kikket efter den, men det er ikke lykkedes mig at finde den endnu.
   Ved du om den stadig er i handel eller…?
   Hilsen Susanne Nielsen

   • Lotte Bjarke

    Hej Susanne
    Jeg har lige tjekket med gartneriet, der producerer den, og den er skam i handlen endnu. her er gartneriets svar:

    Det lyder da dejlig 😊 Vi elsker når nogle efterspørger vores varer ❤

    Jeg har lige måtte forhøre mig i pakkeriet, da de har den bedste føling med, hvor vores blomster lander 😊 Vi leverer fast til Bauhaus og i perioder kører vi kampagner til Netto, Silvan og Plantorama – til dels også i Bilka.

    Mange hilsner Lotte

 2. Susanne Nielsen

  1000 Tak for din fine service. Jeg vil frekventere de nævnte steder og holde udkik efter en Deep purple.
  Hilsen Susanne

 3. Marie Tinmermann

  Hej Lotte. Hvad er mon dine erefaringer med Runaway bride. Vi har haft den i to år nu, og den starter fint med at blomstre overvældende. Men senere på sommeren vokser det grønne løv meget kraftigt og planten holder stort set op med at blomstre. Har du den samme erfaring.

  Vh
  Marie Timmermann

  • Lotte Bjarke

   Hej Marie
   Jeg har også haft planten i to år og er ret betaget af den. Den har blomstret helt imponerende i månedsvis. Lige nu ser den lidt druknet ud efter nogle gevaldige regnskyl, men der er nye skud på vej, og der ser også ud til at være nye blomstreknopper.
   Mvh Lotte

  • Helle

   Hej Marie – Jeg har akkurat samme oplevelse som dig. Har dog kun haft min siden foråret. Den står plantet i stor krukke. Er lidt spændt på om der kommer blomstring igen til foråret. Løvet er frodigt og grønt – men blomsterne lader vente på sig..
   mvh
   Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén