Haveglæder, tips og tricks

Støtte til stauder med særlige behov

Sanguisorba officinalis Pink Tanna-18Havens stauder kommer drønende op af jorden med raketfart i øjeblikket.Det gælder for eksempel den dejlige lægekvæsurt, Sanguisorba officinalis, der har til opgave at hænge en let og lyserød sky af blomster op over det pink staudebed. Sidste år blev skyen desværre en kort fornøjelse, da et voldsomt regnvejr på det forkerte tidspunkt fik stænglerne til at lægge sig ned til alle sider.Staudestøtte-17Det skal ikke gentage sig, så i år har jeg forberedt mig grundigt. Der er tørret pilegrene til staudestativer hen over vinteren, og de smarte staudespiraler er kørt i stilling. Staudespiral-2Det kan forekomme fjollet, at etablere staudestøtten allerede nu, og det ser spøjst ud, når spiralerne som ufoer svæver over bedet. Men så er de klar, når stauderne vokser til og helt automatisk vokser ind i støtteanordningen, så det kommer til at se naturligt ud. Til den tid kan man ikke se støtteanordningerne. Det er i hvert fald planen. Stadespiralerne har et kort metalspyd, men selve spiralen kan også monteres på en bambuspind, hvis spydet ikke er langt nok.Staudestøtte-18En anden staude, der notorisk vælter ud til alle sider ved den mindste modgang, er den lækre, cremegule kløver, Trifolium pannonicum. Men nu har den fået et lille, uhøjtideligt pilestativ at støtte sig til. Pilegrenene er bare stukket i jorden og et par stykker flettet ud og ind mellem dem. En enkel og hurtig løsning, der ser hyggelig ud, indtil kløveren skjuler den.

Previous

Blomster på nøgne grene

Next

Tid til beskæring af roser

2 Comments

 1. Ja det er med at være ude i god tid med stativerne, så det kommer til at se så naturligt ud som muligt, de ser gode ud dine spiraler, jeg har ikke helt fundet min foretrukne endnu, måske fordi der ikke er en der passer til alle planter.

  • Lotte Bjarke

   Hej Jeanett
   Der er jo heldigvis mange muligheder 🙂 Spiralerne er ret smarte, fordi planten faktisk også kan “skrues” ind i dem, hvis man er lidt for sent ude med støttepædagogikken.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén